Disse blir myke inni med mild peanøttsmak. Og mektige. Av en eller annen grunn synes jeg disse blir bedre etter at de har fått ligge en natt i kjøleskapet.
50 g smør
50 g philadelphia smørost
100 g peanøttsmør
1 ss sukrinmelis
et par klyper maldonsalt
vaniljefrø
150 g mørk sjokolade
____________________________________________________________________________________
Ha smør, ost og peanøttsmør i en bolle. Kjør alt ca. 30 sekunder i mikroen, sånn at det blir mykt og lett å røre sammen. Tilsett sukrinmelis, salt og vaniljefrø, og rør godt. Smak på fyllet for å sjekke om det er passe søtt.
Sett fyllet i kjøleskapet i et par timer, sånn at det blir fast.
Rull kuler og klem dem sånn at de blir litt flate. Legg dem på et brett og sett dem i fryseren i et par timer.
Smelt sjokolade i et vannbad, og la sjokoladen kjøle av litt før du dypper de frosne bitene i sjokoladen.
Oppbevar konfektbitene i kjøleskapet.
Mmmm.. Disse skal prøves! :) Takk for masse inspirasjon!
SvarSlettMmmmmmm :)
SvarSlettJeg skal følge, fordi jeg trenger inspirasjon! Tusen takk at du vil dele.
SvarSlettmmmmm,må prøves!
SvarSlettHvor mye vaniljefrø omtrent? Vil 1/2 ts vaniljepulver funke tro.. *tenke*
SvarSlettOm man ikke har mikro, kan man varme/smelte det litt over vannbad i en metallbolle?
SvarSlettDette så skikkelig godt ut :) Er det mange karber i peanøttsmør? Bruker du et spesielt merke? Maldonsalt, kan man bruke vanlig eller?
SvarSlettOm du kjører mandler i kjøkkenmaskin i ca 12 minutter skiller de ut olje og blir som smør. Altså mandelsmør. Lagde det her om dagen, og da tenker jeg at jeg nå nettopp fikk et bruksområde! :D
SvarSlett@ khi: En 1/2 ts er sikkert mer enn nok :)
SvarSlett@ Medusa: Ja, det kan man :) Ellers blir jo både smør og peanøttsmør antageligvis mykt nok bare av å stå på kjøkkenbenken en stund. Det er ikke meningen at det skal bli helt flytende, bare mykt nok til at det lar seg blande ordentlig.
@ Mette: Det varerierer vel litt hvor mye karber det er i peanøttsmør. Bare pass på at du kjøper en som ikke er tilsatt sukker. Jeg har brukt organisk peanøttsmør, men jeg husker ikke navnet på merket i farta.
@ Viggo: Smart ide Viggo! Mandelsmør høres veldig godt ut :)
Har kjøpt et økologisk som heter Green Choice. "Fristende lavkarbo" brukte dette i en annen sammenheng. Kan du si noe om det maldonsaltet vs vanlig salt?
SvarSlettDe var SKAMGODE! :)
SvarSlett@ Mette: Ja, stemmer det. Green Choice heter den jeg også har brukt. Bruk vanlig salt hvis du ikke har maldonsalt. Men vær forsiktig med saltet.
SvarSlett@Anonym! Dæven , du er kjapt ute! Bra at de smakte godt ;)
Gleder meg, første økt i kjølen nå, ikke spise før søsterbursta´søndag...hmmm... : )
SvarSlettRaskt ute du også Gitte. Grattis til søster på søndag :)
SvarSlettååå de skal testes. Godt jeg har vært gjerrig med peanøttsmøret her :-D
SvarSlettFarlig god :)
SvarSlettJatakk! :) Rykende fersk lavkarbojente fra vest her. Livet ble plutselig mye lysere etter jeg fant oppskrifter som denne passende inn i min nye livsstil. Og sjokoladekaka på nøttebunn. Og... GOD HELG! :)
SvarSlettJanicke: Enda så vanskelig det er å være gjerrig på peanøttsmøret ;)
SvarSlettMette: Yay!
Joy: GOD HELG til deg også! Stas med rykende ferske lavkarbojenter. Lykke til med det nye kostholdet :)
Så fantastisk! Jeg har leita etter noe å bruke peanøttsmør til, ettersom glasset er digert og jeg ikke er såå glad i å spise det på knekkebrød. Jeg har brukt sikkert et par timer på å finne en oppskrift jeg likte, men gitt opp. Og helt tilfeldig har du laga en! Kom inn hit for tips til noe å ha ved siden av skinkestek, men nå er den glemt, nå blir det peanøttsmørkonfekt i stedet. Takker og bukker!
SvarSlettNam Frida, disse skal lages:)
SvarSlett@ Charlotte: Flaks!! Hurra! Håper de smaker :)
SvarSlettNam nam, disse var skikkelig gode :-)
SvarSlettTakk for mange fine oppskrifter og gratulerer med 2 års dagen for bloggen, håper du kommer til å fortsette lenge til. Jeg er innom nesten daglig og finner stadig spennende oppskrifter som jeg tester ut. Utrolig mye godt :-)
Nå står det en porsjon i kjøleskapet :-)
SvarSlettKan du anslå hvor mange biter du fikk? Eller hvor store du laget dem?
Fortsatt god helg! :-)
OJ! Disse blir med i julegaveprosjektet her. Hvordan lagres disse for at de ikke skal "svette"?
SvarSlett@ Pia: Tusen takk for koselig kommentar!
SvarSlett@ Trine: Vet du... Jeg husker ikke hvor mange biter jeg laget. Det er en stund siden jeg laget disse. Sorry! Men dette er ikke en spesielt stor porsjon. Fortsatt god helg til deg også!
@ Siven: Jeg oppbevarte disse i kjøleskap. Hadde ikke problemer med svetting.
Det ser super lækker ud - det vil jeg gerne prøve - tak for ospkriften ;)
SvarSlettJeg fikk ca 25 biter :)
SvarSlettMin konfektmasse ble veldig klissete. Jeg fikk ikke trillet så fine kuler som deg, men utseende på sluttresultatet ble helt ok. Jeg synes forøvrig de smaker mye smør, men det er kanskje meningen.
En helt annen ting; jeg er innom bloggen din hver dag, men kommenterer sjelden. Det skyldes at det er svært vanskelig for meg å legge ibb kommentar. Det krever mange operasjoner med forhåndsvisning og bekreftelse og ny forhåndsvisning, og enkelte ganger går det ikke på første forsøk... du sjønner tegninga... ;) Dette er ment som et lite tips til deg, kanskje andre har det på samme måten.
Ha en fin dag! :-)
Hei igjen!
SvarSlettJeg prøvde å lage disse i helgen, men min peanøtm asse bla for rennende. endte med at je smeltet sjokoladen opp i konfektformer og brukte en pose til å fylle opp med peanøtt-massen. Tjuvsmakte på en igår, og NAM! skal serveres i bursdag idag.
Jeg brukte peanutpowder fra iherb (iblandet vann) for de hadde ikke smooth peanøttsmør på butikken... kan dette ha vær grunnen til min løse peanøttmasse tror du?
Men dog NAMNAM
@ Trine: Hmm, nei, det er egentlig ikke meningen at de skal smake smør altså... Hvis massen ikke blir stiv nok av å stå i kjøleskapet så kan man jo ha den en stund i fryseren. Takk for info om hvor mange du fikk. Kjekt å vite :)
SvarSlettInformativt om kommentarer. Jeg skal se om det går an å gjøre det enklere :) Ha en fortsatt fin dag du også!
Jeg har da lagt første runde med peanøttkonfekt, og som sagt lenger opp ble de litt klissete, hehe.
SvarSlettSå i morgen, når jeg skal lage mer, tenkte jeg å smelte det helt sammen og helle det i en form eller noe:)
Men de smaker NAM uansett!
Lurt Medusa. Bra å høre at de smaker godt da :)
SlettHei, dette så kjempegodt ut! Jeg går ikke på lavkarbo, og det gjør ikke de jeg skal gi bort konfekt til heller. Derfor lurer jeg på hva jeg kan bytte ut sukrinmelis med, og hvor mye? Vanlig melis eller sukker?
SvarSlettOgså lurer jeg på hva jeg kan bytte ut vaniljestang med, hvis jeg ikke har? Takk for svar :) jeg får bare til å legge igjen kommentar som anonym, beklager.
Mvh Wenche
Hei Wenche. Du kan fint bruke vanlig melis istedenfor. Jeg vil anbefale å bruke ekte vanilje i en eller annen form. Men om det ikke går kan du bruke vaniljeessens som du finner sammen med konditorfargene i butikken.
SlettBare for å presisere... Melis i samme mengde. Men smak gjerne på guffa. Det kan hende du vil bruke mer. Det er jo sånn at vi lavkarbospisere gjerne er litt mer sensitive på søtsmaken.
SlettNam nam...brukte mørk sjokolade med bringebærsmak,anbefales.
SvarSlett