Jeg fikk tips om denne oppskriften på facebooksiden til LCHF-bloggen. Så da måtte jeg jo bare teste dem ut. Jeg endte med litt mindre sukrin, og litt mindre fiberhusk enn originaloppskriften, men pannekakene ble veldig gode.
Akkurat det med fiberhusken er litt tricky. Det er jo fiberhusken som gjør at røra blir tjukk, og det er ganske små marginer mellom alt for tykk røre og for tynn røre. Dessuten tykner det gjerne mer og mer over tid. Det er derfor lurt å starte ut med litt mindre fiberhusk enn du tror du trenger, og heller tilsette litt mer om du ser at røra ikke blir tjukk nok. Ender du opp med en røre som er litt for tjukk, kan du alltids tynne ut røra med litt fløte.
Denne røra skal visstnok også funke bra som vaffelrøre. Det skal jeg definitivt teste. Litt kardemomme i røra, så tenker jeg det blir suksess.
8 pannekaker
2 - 3 ss sukrinmelis
noen klyper vanilje.
4 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ss fiberhusk
______________________________________________________________________________
Visp sammen egg og kremost til en glatt røre. Jeg gjør dette i blenderen. Tilsett alle de andre ingrendiensene, og bland det godt. Dette kan man også gjøre i blenderen. La røra stå og svelle.
Stek pannekakene i godt med smør.
Server for eksempel med bær.
Stek pannekakene i godt med smør.
Server for eksempel med bær.
Og her sitter jeg godtseugen så det holder -Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med det :)
SvarSlettGår umiddelbart til kjøkkenet og starter !!
Yay! Håper du blir fornøyd ;)
SvarSlettHva mener du med "vanilje"? Vaniljesukker? Vaniljestang?? :)
SvarSlettGleder meg til å teste!
Jeg bruker vaniljepulver, som er tørket og malt vaniljestang. Vaniljestang funker like bra. Vaniljesukkker er ikke ekte vanilje, bare sukker tilsatt det kunstig fremstilt vanilin, så det ville jeg hold tmeg unna :)
SvarSlettMMMM disse var nydelige, Frida -Made my day -og er igjen til frokost, eller matpakke i morgen, kanskje ;)
SvarSlettSå bra Makronella :)
SvarSlettDisse ser helt nydelige ut! :)
SvarSlettHar troen på at de der er gode:D
SvarSlettJUM! :D hvem liker ikke pannekaker?
SvarSlettOh, de så yummy ut! Kan det funke å bruke tine kremost skal tro?? Har en stabel i kjøleskapet! ;p Skal testes! :)
SvarSlettTine kremost burde funke akkurat like bra :)
SvarSlettnam nam...ser sååå nydelig ut :-D Dette er noe for minstejenta her!!!
SvarSlettHerrlige!!! Feira dagen din i dag med disse til lunsj... ; )
SvarSlettMums - det skal prøves! Tak for de fine billeder og opskriften ;)
SvarSlettHåper du blir fornøyd med pannekakene Madame :)
SvarSlettMmm.. vann i munn!! Ser fantastisk ut!
SvarSlettKjempe flott blogg med så mange gode oppskrifter og bilder som gjør at man for lyst til å lage mat!
Takk :)
Så hyggelig å høre Aleksandra. Tusen takk :)
SlettHei Frida! Jeg har nå forsøkt disse pannekakene til frokost i dag, og mannen min fikk smake 3 av dem (riktignok med sirup på), og han sa det var det beste han har spist (lavkarbo) til nå. :) Supergode var dem, og jeg har spart 3 stykker til å kose meg med senere i kveld ;-).
SvarSlettSå bra! Når høykarbofolk er fornøyd med våre lavkarbovrier på typiske høykarboretter, så må det jo bety at det er bra :)
SvarSlettEndelig kan jeg lage og spise pannekaker igjen sammen med mine barn :) Og ikke minst får jeg lurt i mine barn mer egg :D
SvarSlettYay!
SlettTips... en teskje kardemomme gjør susen . Denne oppskriften er også super til vafler !!
SvarSlettÅh, det kan jeg tenke meg. Kardemomme er fantastisk.
SlettTakk for vaffeltips. Det skal jeg prøve. Har ennå ikke funnet en vaffeloppskrift som er blitt 100 % venner med nemlig...
Har du prøvd denne oppskriften med JBK i stede for fiberhusk? Jeg har laga den med fiberhusk mange ganger nå, ELSKER denne oppskrifta her! Men jeg prøvde å blande i litt blåbær i røra en gang, da ville de ikke bli stekt.. Men nå har jeg bare JBK, og har ikke brukt det til annet enn grøt enda, så lurer på om du har erfaring med det? :-)
SvarSlettFLOTT BLOGG!
Nei, har ikke prøvd med JBK. Og jeg er ikke vant til å bruke JBK, så jeg tør ikke komme med noen gjetting heller.
SlettSå dumt at de ikke ville stekes med blåbær i seg. For det hørtes jo ut som en veldig deilig idé.
Og TAKK :)
Jeg er heller ikke vant med å bruke JBK, men tenkte jeg måtte teste det ut, siden fiberhusk var katastrofalt i karrigryta mi *ler*
SvarSlettDet er mulig at de vil stekes om man gjør et par justeringer da, det ble kanskje litt mye væske i forhold til resten...? Jeg brukte blåbær fra frysedisken. Så jeg må nesten prøve det igjen! Med kanskje litt mindre blåbær, og litt mer av det andre? hmm
Haha, jeg har også fundert på å bruke fiberhusk i gryte. Da vet jeg at det kanskje ikke er så lurt da... ;)
SlettKanskje blåbærpannekaker funker bedre med ferske blåbær?
Hvor mye karbohydrater er det i disse? Så utrolig gode ut. Kan man bruke vanlig sukerin? Eller må man bruke sukerinmelis?
SvarSlettAntallet karbohydrater har jeg ikke regna på. Men det må da være helt ubetydelige mengder i og med at de består av mest bare egg og ost. Du kan fint bruke sukrin, bare pass på at du rører godt slik at sukrinen løser seg ordentlig opp :)
SvarSlettVet ikke hva jeg skal si annet en wow! Disse var helt fantastiske, og det er nesten ikke til å tro at det lavkarbo. Dette ble nok en ny favoritt her i gården! :-)
SvarSlettHehe. Jeg kan ikke si meg noe annet enn enig. Disse er supergode :)
SvarSlettjeg har ikke fuberhusk, og jeg er ikke helt sikker på hva der er heller. men kan jeg bruke kruskakli isteden ?...
SvarSlettGleder meg til å prøve! Har du forresten mulighet til å finne oppskrift på en god lavkarbo fløyelsgrøt/smørgrøt? Savner det utrolig mye og kan ikke finne noen oppskrifter på det!
SvarSlettNå har jeg spist disse pannekakene, de var helt nydelige <3 Spiste 2 med bacon....snadder og tok den siste med jordbær og kanel.. Nå er jeg god og mett...Happy :-) Tusen takk! Hilsen Åse-Lill
SvarSlett