onsdag 10. august 2011

Agurkraita

Et indisk svar på tzatziki.



2 agurker

2,5 dl tyrkisk yoghurt naturell

1 ts spisskummen

1 ts sennepsfrø

1 ts revet frisk ingefær

salt & pepper

parikapulver

_______________________________________


Riv agurkene på et rivjern og legg dem i et dørslag for å la dem renne av litt.

Rist spisskummen og sennepsfrø i en tørr panne et minutts tid, til det begynner å dufte.

Klem overflødig vann ut av agurken, og bland sammen med yoghurt, spisskummen, sennepsfrø og ingefær.

Smak til med salt og pepper.

Strø paprikapulver over til pynt. Server kald.


Her er agurkraitaen servert til tandoori kyllinggrillspyd.

2 kommentarer:

  1. Hei! Takk for super blogg! Kan man lage denne agurkraita`en dagen før? Bare lurer på om agurken hodler seg eller blir vassen. Hvor mange pers. er denne oppskriften til? På forhånd takk :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Elisabeth, og beklager sent svar. Raitaen kan fint lages dagen i forveien. Hvor mange personer... Tja... 4-6 kanskje?

    SvarSlett