▼
mandag 18. juli 2011
Hasselnøttmarengs med friske bær
Denne kan du enten lage som en stor kake som er nok til i hvert fall 6 personer , eller som porsjonskaker til 4 personer. På bildene ser du prosjonsversjonen (stor porsjon!).
Jeg er ikke så glad i sukrinsmaken når det blir for mye av den. Originaloppskriften jeg gikk ut i fra anga 1 1/2 dl sukker, men jeg har altså redusert til 1/2 dl sukrinmelis. Jeg kommer ikke til å redusere mer, da det kan ha konsekvenser for konsistensen på marengsen. Men jeg kommer nok til å prøve å kamuflere sukrinen med romessens, mandelessens, eller et lass vanilje, neste gang jeg lager disse. Gode var de uansett. Og så lekre da gitt!
2 eggehviter
1/2 dl sukrinmelis
6 toppede ss finmalte hasselnøtter
3 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
ca. 500 g friske bær (f.eks. jordbær, bringebær, bjørnebær og blåbær)
_______________________________________________________________________________
Pisk eggehvitene til de danner myke topper. Tilsett litt og litt av sukrinen mens du fortsetter å piske til blandingen er stiv. Vend inn de malte hasselnøttene.
Dekk to stekeplater med bakepapir og legg en stor klatt med eggehvitemasse på hvert papir. Spre blandingen utover med baksiden av en skje, til du har to rundinger på ca. 20 cm i diameter. Du kan også velge å lage porsjonsmarengser, istedenfor å lage en stor kake. Da lager du bare mange passe store rundinger istedenfor to store.
Stek marengsbunnene på 150 grader i 40 minutter. Skru av ovnen etter 40 minutter, men la bunnene bli stående i ovnen med ovnsdøren på gløtt i en halv time. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere fra ovn til ovn og at det kan hende du trenger litt mindre steketid om du lager porsjonsmarengser istedenfor kakebunnmarengs. Hold et øye med dem under stekingen. Det skal lite til før de blir for mye stekt. Vær også oppmerksom på at de ikke nødvendigvis er stive når du tar dem ut av ovnen. Men det blir de fort når de bare blir avkjølt.
Pisk krem med litt sukrin og vaniljeekstrakt.
Når mandelbunnene er helt avkjølt legger du en av bunnene på et fat, sprer halvparten av kremen på, og legger halvparten av bærene på kremen. Deretter legger du den neste marengsbunnen oppå bærene, sprer et nytt lag med krem på den, og pynter med resten av bærene på toppen.
La kaken hvile i 15 minutter før servering.
Lekker :)
SvarSlettDer kom det jo en oppskrift med bruk av eggeplommene jeg hadde igjen etter islagingen :-D Ser himmelsk ut som vanlig!
SvarSlettMente så klart Eggehviter..;-)
SvarSlettTakk Kristine. Hyggelig med litt oppmerksomhet fra VG :)
SvarSlett@ Nina: Takk :)
@ Tove: Haha, jeg regnet med at det var et du mente ja. Det er alltid bruk for flere oppskrifter med eggehviter. De kommer liksom alltid i overskudd. Og takk :)
mmm:) så fantastisk! jeg har lurt på hva dette dreier seg om lenge, den dietten, men ikke funnet ut av det egentlig, så nå skal det testes, og yep:) you´re so my guide:) ha en trivelig tirsdag! mvh renate
SvarSlettDa håper jeg du finner ut av det. Denne maten er det godt å leve på :) Lykke til, og god tirsdag til deg også.
SvarSlettSå kjempefrisk og god ut!:)
SvarSlettHvorfor bruker du sukrin istedet for splenda i oppskriftene dine?
SvarSlettDet er først og fremst en smakssak. Jeg synes splenda smaker kunstig, og jeg synes jeg lettere får til en god søtsmak med sukrin. Ellers oppfører sukrin seg mer som sukker (samme konsistens) enn splenda. Du kan for eksempel aldri få splenda til å karamellisere seg, mens det kan gå med sukrin. Også er det litt usikkerhet rundt hvor vidt restene fra splenda gjør skade i havet eller ikke.
SvarSlettMen liker du splenda bedre, så må du jo selvsagt bruke det der det lar seg gjøre.
Oi, det så deilig ut!
SvarSlettMÅ PRØVES! :D
Mmhm, veldig deilig ;)
SvarSlettSer farligt gott ut!
SvarSlettDette så utrolig godt ut! Perfekt sommer-dessert!
SvarSlettHerregud, nå ble jeg skikkelig sulten :D NAM!
SvarSlettwww.fitenssnora.blogg.no
Pernilla, Levtil100 og Nora: Takk :)
SvarSlettSå nydelig ut :-)
SvarSlettSjekk matbloggen min :D