onsdag 8. juni 2011

Lun fennikelsalat

Deilig tilbehør som kan spises varmt, lunt og kaldt. Lag en stor porsjon til middagen, som du spiser varm/lun, og bruk de kalde restene til salat dagen etter. Her har jeg skrevet ned grunnoppskriften, men man kan fint smakssette med for eksempel litt finhakket soltørket tomat, hakket vårløk, ristede sesamfrø, hakkede svarte oliven eller annet snadder som du liker. Som tilbehør til middag regner jeg en mindre fennikel på to personer.



1 fennikel

olje eller smør til steking

olivenolje

en skvis sitronsaft (kan utelates)

hvitløkspepper

salt

finhakket bladpersille
_______________________________________________________________________________

Kutt fennikelen i to, og deretter i skiver. Stek godt i smør eller olje på middels varme til de begynner å bli myke, og gjerne begynner å få litt farge her og der. Pepre, salte og skvis litt sitronsaft over, og rør rundt.

Legg fenikkelen over i en skål og tilsett olivenolje og finhakket bladpersille. Bland godt og smak om du trenger mer salt.

Illustrasjonsfoto: Kit Logan / CC: by-nc-nd 2.0

Her er fennikelsalaten servert med fylt svinebiff.


Her er fennikelsalaten tilsatt hakket soltørket tomat og svarte oliven, og servert sammen med et kyllinglår og paprikasaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar