torsdag 19. mai 2011

Ostegratinert kylling

Denne gratengen gir meg flashback til da jeg nettopp hadde flyttet hjemmefra, og kanskje ikke ennå hadde blitt så flink til å lage mat. Men en ting visste jeg den gangen, som fortsatt er sant. Nemlig at hvis du bare tilsetter masse ost, så blir alt godt. Garantert.

Denne gratengen egner seg også godt til å bli kvitt restemat. Her har jeg brukt squash, men du må gjerne bruke andre grønnsaker som du trenger å bli kvitt. Aubergin, sopp, paprika, stangselleri eller purre, for eksempel, funker også bra.


400 g kyllingkjøttdeig

1/2 løk i små biter

3 fedd hvitløk

1,5 dl fløte

3/4 pk philadelphiaost

1 squash

1-2 ss kyllingfond

salt & pepper

frisk basilikum og timian (eller andre friske urter)

et par never cherrytomater delt i to

godt med revet ost
_______________________________________________________________________________

Stek kjøttdeigen i godt med smør. Tilsett løk, hvitløk og squash, og stek videre til løken er myk.

Tilsett fløte, ost og fond og kok opp. Bland inn de ferske urtene, og smak til med salt og pepper.

Ha blandingen over i en ildfast form. Strø cherrytomater og ost på toppen.

Gratiner på 220 grader i ca. 30 minutter, eller til osten begynner å bli gylden. Server med salat.





.

13 kommentarer:

  1. Ser nydelig ut :-D Det er sant som du sier med ost...alt blir super godt med masse ost!!

    SvarSlett
  2. Ser veldig godt ut! men må man bruke kyllingfond?? har aldri hørt om det jeg..... :-( og hvor kjøper man det hen??

    SvarSlett
  3. @ Janicke:Ja, ost er en av verdens beste oppfinnelser!

    @ Anonym: Neida, man må ikke bruke kyllingfond. Men jeg synes det gir en veldig god smak, og bruker det som smakstilsetning i mange retter. Det står skrevet litt om fond hvis du klikker deg inne på den siden som heter "ingredienser" på menyen øverst til høyre på denne siden.

    SvarSlett
  4. Ostegratinert kylling er kjempe godt. Dette var lunsjen min bare med kyllingfilet isteden for kjøttdeig:)

    SvarSlett
  5. Det ble middagen i dag, knallgodt. Tusen takk for oppskriften. Gjør en god dag videre. Hilsen Eva

    SvarSlett
  6. Nå står denne i ovnen. Gleder meg til å smake.

    SvarSlett
  7. Takk for oppskrift :) Kjempegodt!

    SvarSlett
  8. @ Kristine: For en deilig lunsj!

    @ Monica: Håper du ble fornøyd!

    @ Erle: Bare hyggelig! Bra at du likte den.

    SvarSlett
  9. @ Eva: Så bra! Jeg blir jo så glad når folk er fornøyde med middagen ;)

    SvarSlett
  10. Utrolig godt!!!;)) Venninna mi og jeg bare sa bare Mmmmmmh...,mens vi spiste!
    Ha en god helg;))

    SvarSlett
  11. Så bra Hegepege! God helg til deg også :)

    SvarSlett
  12. Denne ble lunsj/middag idag, kjempegod!

    men man skulle ikke tro det - men når man har et fåtall av de "basiske" ingrediensene blir fort en middag som dette dyr! rundt om 500 kr, og det med billig-merker. dyrt for studentlommeboka! men blir vell langt billigere neste gang den skal på bordet, og det blir ikke lenge til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble dyrt ja! Men jeg antar at du da har mer igjen av varene du har kjøpt. Ellers kan jo denne retten lett enres etter det du har i kjøleskapet. Du kan godt bruke både mer og andre grønnsaker for eksempel.

      Slett