En enkel måte å servere asparges på. Oppskriften egner seg både til grilling og til steking i panne. Aspargesen kan spises for seg selv, som en forrett, eller som tilbehør til for eksempel fisk.
1 bunt asparges
revet skall av 1 sitron (ikke det hvite)
saft av 1 sitron
olivenolje
salt & pepper
hakket bladpersille (eller gressløk)
________________________________________________________________________________
Vask og rens aspargesen.
Bland sammen alle de andre ingrediensene til en dressing. Jeg bruker omtrent like mye olivenolje som sitronsaft. Smak til dressingen med salt og pepper.
Du kan enten grille aspargesen, eller steke dem i panna. Griller du dem kan du pensle dem underveis med litt av dressingen. Du vil bruke ca. 10 - 12 minutter på å grille aspargesen. Steker du dem i panne bruker du lite eller ingen olje i panna, og steker aspargesen i ca. 10 minutter. Snu dem ofte.
Fordel aspargesene på tallerkener og hell sitrondressingen over dem.
Dette har jeg aldri laget men det ser supert ut :-D Nydelig tid med Norsk asparges!! Ha en super duper dag :-D
SvarSlettEnkelt og godt:), ha en super dag Frida:)
SvarSlettTakk Janicke og Line :) Ønsker dere også en super dag!
SvarSlett