tirsdag 8. februar 2011

Thai laksecurry

En utrolig enkel rett! Også så godt da gitt!



1-2 ss rapsolje

1 liten ss rød currypasta

1 løk i skiver

1 boks kokosmelk

fiskesaus (nam pla) eller salt

800 g laks i store terninger

200 g aspargesbønner

en neve babymais i skiver

en neve cherrytomater delt i fire

koriander/thaibasilikum/gressløk til pynt
_________________________________________________________________________________

Varm oljen i en panne. Ha i currypasta og løk og stek på middels varme til løken er blitt myk.

Tilsett kokosmelken i panna og kok opp. Smak til med fiskesaus eller salt.

Tilsett aspargesbønner, babymais og cherrytomater og rør rundt. Legg laksebitene på toppen og dytt dem forsiktig ned i sausen. Skru ned temperaturen, sånn at sausen så vidt koker, eller holder seg rett under kokepunktet. La laksen trekke forsiktig i ca. 5 minutter, eller til den flaker seg lett, og aspargesbønnene er møre.

Dryss litt friske urter over til pynt, og server!



.

4 kommentarer:

  1. Dette var en ny vri på laksen!! Spennende og høres helt himmelsk ut :-D

    SvarSlett
  2. Veldig deilig. Rød curry slår i grunn aldri feil.

    SvarSlett
  3. Laksecurryen din smakte veldig godt og så enkelt å lage :-)
    Store muligheter for at jeg "rapper" den en dag ;-)

    SvarSlett
  4. Rapp i vei! Det er det oppskrifter er til for ;)

    SvarSlett