lørdag 12. februar 2011

Nacho Cheese Chips


Jeg fant oppskriften på disse deilige chipsene på Comfy Belly. De passer perfekt til guacemole. Smaken på disse chipsene var kjempegod. Jeg tilskriver det den ordentlige cheddarosten. Men konsistensen opplevde jeg som ørlittegrann tørr. Nå skal chips være tørre, men jeg tror at jeg skal teste ut å bytte ut litt av vannet i oppskriften med litt olje neste gang, og se hva slags effekt det har. Ellers kan jeg nevne at konsistensen ble bedre etter at chipsen hadde ligget til dagen etter. Her gjelder altså ikke regelen om at ferskest er best.

Du kan bruke både finmalte mandler og mandelmel (eller en blanding av de to) i denne oppskriften. Bruk det du har. Forskjellen er at du må være mer forsiktig med vannet når du bruker finmalte mandler.


1 kopp revet cheddar (bruk en med masse smak, gjerne den knallgule varianten)

1 kopp finmalte mandler (eller mandelmel)

1/4 ts sjøsalt

1/2 ts paprikapulver

1/4 ts cayenne

ca 3 ss vann (akkurat nok til at du får knadd massen sammen til deig)
________________________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene bortsett fra vann i en bolle. Tilsett litt og litt vann mens du knar, til du har en kompakt deig.

Bruk et non-stick underlag og kjevle deigen ut til en tynn lefse. Jeg opplevde at de chipsene som var tynnest, også var de beste. Skjær ut trekanter (først firkanter som du deretter deler diagonalt), eller rundinger (bruk for eksempel et eggeglass til å "stemple" ut rundinger).

Legg chipsen på en bakepapirkledt plate, og stek på 180 grader i ca. 15 minutter. Følg med, steketiden avhenger av hvor tynne/tykke chipsen din er.

Av en eller annen grunn har de godt av å ligge noen timer, eller til dagen etter. De får en bedre konsistens da. Server med dip eller guacemole.




Her er chipsen servert med guacemole.

15 kommentarer:

  1. Hei.
    Tusen takk for kjempefin blogg med fantastiske oppskrifter.
    Jeg er helt fersk på Lchf, og da er det genialt med blogger som denne.
    Absolutt alt jeg har laget herfra til nå har vært en suksess.
    Du har virkelig vekket kokken i meg!
    Jeg har et lite spørsmål jeg har lurt på lenge.
    Samboeren min er nemlig allergisk mot mandler, og jeg lurer på om det er noe annet jeg kan bruke istedenfor mandelmel?
    Har prøvd Å bytte det ut med kokosmel i noen oppskrifter, men synes det blir for søtt. Håper noen vil hjelpe.

    SvarSlett
  2. Takk Makronella.

    @ Anja: Takk for hyggelige ord.
    Jeg kan desverre ikke hjelpe deg når det gjelder mandelmel. Mandelmel og kokosmel er noe jeg ikke bruker noe særlig av selv (gidder ikke løpe på helsekosten for å handle), så jeg er ikke så godt kjent med hvilke egenskaper disse meltypene har. Jeg bruker jo mest malte mandler, og til den typen oppskrifter kan man jo bytte ut med andre malte nøtter (paranøtter, hasselnøtter, valnøtter) dersom man tåler det. Jeg vil jo også tro at hva man kan bytte ut med kommer veldig an på hva slags oppskrift det dreier seg om.

    SvarSlett
  3. Å dette skal jeg lage :-D Tusen takk for oppskrift!!! Det at det er bedre dagen etter gjelder for mange lavkarbo ting...nesten som at smaken må modnes :-D

    Anja: nøttemel kan jo også byttes ut med malte frø.

    SvarSlett
  4. Ja, det er sant det Janicke. Sånn var det jo med mange av alle disse julekakene også. Altså, at de var bedre dagen etter.

    SvarSlett
  5. Wow! Dette må absolutt prøves en gang! :-)

    SvarSlett
  6. Og jeg tror jeg må prøve den chilisausen du har posta :)

    SvarSlett
  7. Ååååhh, det så godt ut!! Skal jammen testes ut selv om jeg ikke er den typiske lavkarbo-fanen så er jeg fan av all mat med skikkelige og gode ingredienser laget fra bunnen av. Og disse så uimotståelige ut. Takk for god inspirasjon :-)

    SvarSlett
  8. Tusen takk for hjelp.
    Da skal jeg prøve meg fram litt:)

    SvarSlett
  9. Mmm:), men må vel holde meg unna enn så lenge..

    SvarSlett
  10. @ Kjersti: Ekte mat laget fra bånn er det viktigste matvalget man kan ta, lavkarbo eller ikke ;)

    @ Anja: Lykke til!

    @ Lila: Hehe, ja, det var den osten ja. Men så lenge det hjelper, så er det jo verdt det :)

    SvarSlett
  11. Har du prøvd å fritere disse i panne eller noe sånt, eller går ikke det pga osten...?

    SvarSlett
  12. Niks. Har ikke prøvd. Det kan hende det går, bare man knar osten godt nok sammen med mandlene. Kanskje?

    SvarSlett
  13. Mon tro om disse kan brukes som nachos? Med kjøttdeig og ost i ovnen? Noen som har prøvd? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt spørsmål. Jeg lurer på om de kan bli litt bløte. Men det er verdt et forsøk :)

      Slett