søndag 19. desember 2010

Hasselnøttkonfekt

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at det var blitt nok konfekt og kakemakeri for i år. Men så hadde jeg en del sjokoladerester i kjøleskapet da. Så jeg klarte ikke dy meg. Det ble en liten, enkel konfektoppskrift til.


200 g mørk sjokolade (minst 70 %)

50 g smør

1 dl fløte

2 dl hasselnøtter
_____________________________________________________________________________________

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Rør inn fløten til du får en jevn masse.

Tilsett hasselnøttene og hell alt sammen i en bakepapirkledt isboks eller stor brødform. Sett i kjøleskapet til dagen etter.

Skjær konfekten i terninger. Oppbevar kaldt. Ellers blir det bare kliss.

Godt, men mektig.


.

8 kommentarer:

  1. Nam nam :-D Ser veldig godt ut!!! Har smakt meg gjennom alt jeg har laget og godt å småspist så nå gleder jeg meg til julematen. Besøket og barna får spise snopet!! Måtte putte alt i fryseren så jeg slipper å lage mer :-D

    SvarSlett
  2. Ja, vet du hva, det gjør jeg også! Håper på å få god avkastning på snopet hos de andre, så jeg kan konsentrere meg om pinnekjøtt, sylte og lammerull.

    SvarSlett
  3. Det var godt. I små mengder vel å merke ;)

    SvarSlett
  4. Hei Frida, Magne fra VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG. God jul!

    SvarSlett
  5. Så stas Magne! Takker og bukker :)
    God jul til deg også!

    SvarSlett
  6. Disse lagde jeg nylig. Og de er kjempegode, mektige, så man orker ikke mange om gangen - godt er det ;-).

    SvarSlett
  7. Hehe, ja mektig er ikke så dumt når det gjelder søtsaker :)

    SvarSlett