Til 6 personer
1,5 kg grytekjøtt av okse med bein (evt. 1,2 kg grytekjøtt uten bein i terninger)
3 ss olje
1 ts sort pepper
1 ts spisskum
1 ts kardemomme
1 ts gurkemeie
1 ts kanel
1 ts salt
6 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukrin
0,5 l yoghurt naturell
2 ts tomatpuré
__________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form.
Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovn på 200°C i 1 1/2 time.
Server for eksempel med blomkålris og/eller rå grønnsaker. Agurk, paprika og stangselleri i biter passer bra.
Dette ser jo upåklagelig godt ut. Jeg digger okse og kanel!
SvarSlett:-) Ser utrolig godt ut som alltid!!!!
SvarSlettWerner: Jeg også! Kanel er et fantastisk krydder til både oksekjøtt og lammekjøtt synes jeg. Prøver å bli flinkere til å bruke det.
SvarSlettJanicke: Takk:)
Må bare støtte opp om Janicke:)
SvarSlett