onsdag 29. september 2010

Italiensk fisk og skalldyrsuppe

En deilig og smakfull fiskesuppe med blant annet sopp og basilikum.

Og når vi først snakker om fisk, vil jeg bare benytte anledningen til å anbefale den deilige nye fiskebutikken Fiskeriet, som åpnet i august i Erling Moes gamle lokaler på Youngstorget. Fantastiske råvarer og fantastiske folk bak disken, med fagkunnskap i bøtter og spann. Skal du ha god fisk og sjømat, og gode råd, er dette stedet du skal gå. Ikke overraskende ble fiskeriet også kåret til Oslos beste fiskebutikk av Aftenposten for et par uker siden. Er du ikke overbevist kan du lese om Lekkermunns forelskelse, og se bilder fra butikken her. Jeg mistenker at fiskeforbruket mitt vil øke betraktelig i tiden fremover.

4 porsjoner


5 dl fiske- eller skalldyrkraft (Det blir best hvis du har blåskjellkraft. Men det går helt fint med kraft laget med fond og gjerne litt tørr hvitvin)

3 dl kremfløte

olivenolje

1 hakket rødløk

200 g skivet sopp

1 fedd hakket hvitløk

1 ss pesto (eller 1 ts tørket basilikum eller 4 ss hakket fersk basilikum)

400 g torskefilet (eller annen hvit fisk) i biter

noen never rensede reker og blåskjell

1 fennikel

noen halve cherrytomater

salt & pepper

ferske krydderurter til pynt, f.eks basilikum og timian
_______________________________________________________________________________

Varm oljen i en kjele. Stek løk, hvitløk, sopp og fennikel.

Hell kraft og fløte over og kok opp. Tilsett pesto, pepper, cherrytomater og fisk. La trekke i noen få minutter.

Smak til med salt. Rør inn skalldyr rett før servering. Øs oppi tallerkner og dryss ferske krydderurter over.

Hvis du vil ha flere grønnsaker i suppa tilsetter du disse før du tilsetter fisken, og lar dem koke i noen få minutter før du tilsetter fisk og tomater.

Denne gangen har jeg i tillegg til de opplistede ingrediensene hatt litt asparges i suppa.

6 kommentarer:

  1. Nam-nam. Dette skal prøves. Nå bor jeg litt langt unna til å kunne dra å handle på Youngstorget, ;-) men har andre - sikkert like gode - alternativ.

    SvarSlett
  2. Det er bra du har alternativer :) Råvarer med god kvalitet er jo halve jobben ;)

    SvarSlett
  3. Nå, du er ikke så rent lite flink du heller Line ;)
    Klem på deg!

    SvarSlett
  4. Mmmmm...denne suppen må jeg lage en dag. Ser superyummi ut! :)

    SvarSlett
  5. Nam nam..blir alltid så sulten når jeg leser bloggen din :-)

    SvarSlett