Tzatziki er en gresk (og tyrkisk) dip som tradisjonelt serveres til souvlaki eller brød. Tzatziki passer i grunn til all slags grillmat, både kjøtt, fisk og fugl.
En stor skål tzatziki:
3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
1 agurk
2 fedd hvitløk - finhakket
litt finhakket mynte (kan utelates)
salt & hvitpepper
sitronsaft
_______________________________________________________________________________
Riv agurken på et rivjern. Hvis du vil kan du dele agurken i to på langs og skrape ut den myke innmaten først. Mye av vannet som vi uansett vil ha ut av agurken sitter der.
Dryss salt over og legg den raspede agurken i et dørslag. La agurken renne av seg i en halvtimes tid.
Klem resten av vannet ut av agurken. Bland yoghurt, agurk, hvitløk og mynte.
Smak til med salt, hvitpepper og sitronsaft.
Tzatzikien blir bedre om den får stå en stund før den spises. Og den er kanskje enda bedre dagen etter.
Har du litt ordentlig god olivenolje stående kan du gjerne ringle litt olivenolje over tzatzikien før servering.
Her er tzatzikien servert med kyllingsouvlaki.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar