▼
fredag 16. juli 2010
Burgere
Til 2 personer
2 hamburgere av storfe. Kjøp ferdige eller lag selv av ca 100-120 g kjøttdeig per burger, litt salt og pepper.
noen skiver ost
pepper
litt smør til steking
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø - finmales i blender
1 dl revet ost
2 små egg
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberhusk
litt salt
litt sukrin
litt ekstra sesamfrø
____________________
Bland alle ingrediensene i en blender. Juster eventuelt røra med litt fløte hvis den blir for tykk. Legg røra i to passe store (burgerbrødstørrelse) klatter på bakepapir. Pynt med sesamfrø og stek på 175 grader i ca 20 minutter.
Dressing:
2 ss majones
1 ss sennep
____________________
Bland sammen.
Tilbehør:
grønne salatblader
noen ringer løk
4-6 skiver tomat
4-6 skiver syltegurk
noen skiver stekt bacon
__________________________________________________________________________________
Stek hamburgerne i smør. Når du snur burgerne peprer du og har du noen skiver ost på toppen av den siden som allerede er stekt. Mot slutten av steketiden kan du ha et lokk på stekepanna for at osten skal smelte ordentlig.
Del burgerbrødene i to og ha godt med dressing på innsidene.
Monter burgerne ved å legge salat, løk, stekte baconskiver, burger, sylteagurk og tomat oppå hamburgerbrødbunnen. Legg hamburgerbrødtoppen på toppen, klem sammen og sett tenna i burgeren.
Mmmmm... Det så digg ut :) Må få kjøpt meg sesamfrø... :D
SvarSlettBurgerbrødene ser kjempegode ut! De gleder jeg meg til å prøve!
SvarSlettNannah :))
Åh, dette så bare så godt ut! Så flott at man kan lage hamburgerbrød også, da! :)
SvarSlettDa har jeg prøvd hamburgerbrødet og det var skikkelig godt..Skal virkelig prøves igjen..Klarte bare å spise det ene.
SvarSlettHilsen Vibeke
Gott med hamburgare med bröd! :) Brukar ju mest köra utan bröd, men det här kanske man ska prova..
SvarSlettÅåå, nå har vi testa ut denne også! Så utrolig godt :D Det blir absolutt ikke siste gang :)
SvarSlettDette så fantastisk ut !!! og må selvfølgelig prøves snarest. Bruker å lage burgere av kjøttdeig i hamburgerrist på grillen, blir sikkert perfekt tilbehør til de :)
SvarSlettHei. Tusen takk for inspirasjon, kommer helt klart til å følge med her. Den burgeren ser jo utrolig fristende ut. Ha en fin kveld:)
SvarSlettGleder meg til å prøve denne, men jeg kutter sukrinet, har aldri skjønt poenget med søte brød til hamburgere og pølser.
SvarSlettNy tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153
SvarSlettSikkert verdens dummeste spørsmål, hvordan får du finmalt de små frøene?
SvarSlett*kremter* Jeg fikk det til :D
SvarSlettHehe, bra at du fikk det til :) Jeg pleier å kjøre dem i blenderen. Da går det på noen sekunder. Og de som ikke blir knust i første runde, blir malt i stykker når jeg blander resten av ingrediensene i samme blender. Det går sikkert an med stavmikser også?
SvarSlettJeg har en kjøkkenmaskin, og da gikk det helt perfekt. Og hadde alt og si for konsistensen. Føler jeg spiser litt sunnere, og kan spise med god sammvittighet.
SvarSlettSå bra! Dårlig samvittighet er ikke no særlig hyggelig.
SvarSlettÅhh jeg savner hamburgerbrød, så dette skal absolutt prøves :D
SvarSlettJa, burgere er jo kjempegodt. Det blir liksom ikke heeelt det samme uten brødet.
SvarSlettEg laga sånne hamburgerbrød til middag idag!!! herregud dei va go!!! jippi!!:)
SvarSlettHurra!
SvarSlettMitt innspill: Bra oppskrift. I corflakesoppfinnernes ånd har jeg derimot byttet ut sesamfrø med en dl tahini.(=sesampaste) Fordi det var det jeg hadde for hånden. Det har jeg gjort med pizzabunnen også. Funker så det suser!
SvarSlettSå vet du det. :)
Så smart Nina. Takk for tipset! Jeg har alltid problemer med å bruke opp tahiniglassene mine før tahinien begynner å bli hard, så dette skal jeg teste i de andre brødoppskriftene også.
SvarSlettDen burgeren skal prøves snarest! Såååå lekker da! Takk for at du deler!
SvarSlettTakk tilbake på deg! Håper burgeren faller i smak :)
SvarSlettHei :)
SvarSlettVet du om disse kan fryses? Er deffinitivt noe av det beste æ har smakt! Så mye bedre enn vanlig hamburgerbrød jo!
Så bra at du likte den Smuldra & moi. Ja! De kan fint fryses :)
SvarSlett