3 porsjoner
smør eller olje til steking
1 fedd hvitløk - hakket
3 sjalottløk - hakket
1/2 - 1 rød chili uten frø - hakket
litt revet ingefær
4 dl kyllingkraft
350 g gresskar i terninger (uten frø og skall)
3 dl kokosmelk
rikelig med frisk hakket koriander
en neve ristede gresskarkjerner
__________________________________________________________________
Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i smør i en kjele til løken er myk og blank. Pass på at hvitløken ikke blir brun.
Tilsett kyllingkraft, kokosmelk og gresskar. Kok opp og la koke i 10 minutter til gresskarene er møre.
Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser oppi kjelen til suppa er jevn. Smak evt. til med salt eller litt ekstra kyllingfond hvis suppen ikke er salt nok.
Øs suppen i tallerkner og strø hakket koriander og gresskarfrø over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar