lørdag 6. februar 2010

Rosenkål med bacon

Jeg har hatt et langt kjærlighetsforhold til sennepsstuet rosenkål, men i kveld har jeg vært utro. Jeg har rappet en rosenkåloppskrift fra ordentligmat.no (takk takk) og feita den opp littegrann, og jøje meg så godt det var. Jeg kommer nok til å vende tilbake til de sennepsstuede rosenkålene titt som vekk. Men denne er grei å ha på si. 

Mens sennepsstuet rosenkål passer best til svinekjøtt, kan jeg tenke meg at denne passer best til fisk og kylling. Eller du kan i grunn spise helt alene, akkurat som den er også.















  

2 porsjoner (som tilbehør)


250 g fersk rosenkål 

140 g bacon

Skvis av en halv sitron

Smør 

Pepper
___________________________________________________________________ 

Skjær baconet i terninger eller strimler og stek det sprøtt i stekepannen. I mellomtiden skjæres bunnen av rosenkålen, de ytterste bladene fjernes og kålen deles i kvartinger.
 
Når baconet er ferdig, legg de på kjøkkenpapir, men la baconfettet være igjen i stekepannen. Hell i sitronsaft, evt litt vann, skrap bunnen i pannen og legg i rosenkålen, og stek på svak varme til de er myke. Tilsett smør underveis i stekeprosessen til du synes det er passe mengde. 

Tilsett bacon, smak til med pepper, bland og server!
 
 Rosenkål med bacon servert til rosmarin- og timiankylling.

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar