Mens sennepsstuet rosenkål passer best til svinekjøtt, kan jeg tenke meg at denne passer best til fisk og kylling. Eller du kan i grunn spise helt alene, akkurat som den er også.
2 porsjoner (som tilbehør)
250 g fersk rosenkål
140 g bacon
Skvis av en halv sitron
Smør
Pepper
___________________________________________________________________
Skjær baconet i terninger eller strimler og stek det sprøtt i stekepannen. I mellomtiden skjæres bunnen av rosenkålen, de ytterste bladene fjernes og kålen deles i kvartinger.
Når baconet er ferdig, legg de på kjøkkenpapir, men la baconfettet være igjen i stekepannen. Hell i sitronsaft, evt litt vann, skrap bunnen i pannen og legg i rosenkålen, og stek på svak varme til de er myke. Tilsett smør underveis i stekeprosessen til du synes det er passe mengde.
Tilsett bacon, smak til med pepper, bland og server!
Rosenkål med bacon servert til rosmarin- og timiankylling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar