mandag 11. januar 2010

Friterte auberginer

Mmmm.... Crispy og salte på utsiden, myke og søtlige på innsiden.


1 aubergin i 1/2 - 1 centimetertykke skiver

3/4 kopp mandelmel (mandler kjørt i blenderen)

3/4 kopp revet parmesan

1/2 ts hvitløkspulver

litt timian og oregano (1/2 ts tilsammen)

salt og pepper

2-3 egg

rapsolje og smør til steking
___________________________________________________________________

Bland alle de tørre ingrediensene i en dyp tallerken. Pisk sammen de to eggene i en annen dyp tallerken.

Varm godt med olje og smør i en stekepanne.

Dypp aubergineskivene i eggene og deretter i mandel- og parmesanblandingen. Stek dem på begge sider på middels varme til de er gyldne. Pass på at varmen ikke er for høy, da rekker de ikke å bli ordentlig myke inni før de er gyldne på utsiden.

La dem renne av på kjøkkenpapir før du serverer dem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar