torsdag 16. februar 2012
Torskefingre med spinataioli
Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til i et ukeblad (Kamille kanskje?) på venteværelset på legekontoret. Det kan altså komme gode ting ut av legebesøk.
600 g torskefilet i tykke fingerlange biter
1 egg
1/2 kopp nyrevet parmesan
1/2 kopp skåldede finmalte mandler
litt tørket persille
skall av 1/2 sitron (kan utelates)
salt & pepper
godt med smør til steking
Spinataioli
1 dl majones
2 ss rømme
et par klyper salt
1 lite fedd hvitløk
en god håndfull fersk spinat
______________________________________________________________________________
Bland sammen parmesan, finmalte mandler, finhakket persille, sitronskall, salt og pepper i en dyp tallerken.
Visp egget i en annen dyp tallerken.
Tørk godt av fisken. Dypp fiskebitene i egget, og deretter i parmesan- og mandelblandingen. Stek fisken i godt med smør, ca 3 minutter på hver side til fisken er gjennomstekt og paneringen er sprø.
Kjør hvitløk, majones, rømme og spinat i en blender, eller med en stavmikser. Smak til med litt salt og evt. litt pepper.
Server fiskefingrene sammen med dipen, og gjerne en frisk salat og grønnsaksmos.
600 g torskefilet i tykke fingerlange biter
1 egg
1/2 kopp nyrevet parmesan
1/2 kopp skåldede finmalte mandler
litt tørket persille
skall av 1/2 sitron (kan utelates)
salt & pepper
godt med smør til steking
Spinataioli
1 dl majones
2 ss rømme
et par klyper salt
1 lite fedd hvitløk
en god håndfull fersk spinat
______________________________________________________________________________
Bland sammen parmesan, finmalte mandler, finhakket persille, sitronskall, salt og pepper i en dyp tallerken.
Visp egget i en annen dyp tallerken.
Tørk godt av fisken. Dypp fiskebitene i egget, og deretter i parmesan- og mandelblandingen. Stek fisken i godt med smør, ca 3 minutter på hver side til fisken er gjennomstekt og paneringen er sprø.
Kjør hvitløk, majones, rømme og spinat i en blender, eller med en stavmikser. Smak til med litt salt og evt. litt pepper.
Server fiskefingrene sammen med dipen, og gjerne en frisk salat og grønnsaksmos.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne så spennede ut dkal prøves
SvarSlettSpinatailoi høres jo supert ut ( sier hun som lærer seg like spinat om dagen;)
Ja, spinataiolien var en høydare faktisk. Spinat er supert altså. Man må bare bruke den på riktig måte :)
SlettSer väldigt gott ut. Tack för alla fina recept!
SvarSlettTakk Erika :)
SlettSå kjempegodt ut Frida!
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
Takk Tove :)
SlettJeg lagde en variant av dette i går. Nydelig! Kjæresten ble vilt begeistret :)
SvarSlettJeg lagde en fish and chips-variant. Panerte torskestykker, sellerirotfries og chillimajones. Fredagsdigg :)
Yummi! Fish 'n Chips er jo så godt! Det tror jeg at jeg også må lage snart. Gøy å høre at du fikk inspirasjon fra denne oppskriften :)Og hipp hurra for begeistret kjæreste!
SlettDenne gleder jeg meg til å prøve :D
SvarSlettDa håper jeg du blir like fornøyd som jeg ble ;)
SlettMmmmm <3
SvarSlettÅh, dette så kjempegodt ut:)!! Er stadig på jakt etter gode fiskeoppskrifter, da fisk er noe jeg synes er litt vanskeligere å få fordøyd.(Det smaker liksom ofte så mye bedre med kylling,heh)
SvarSlettDa tror jeg dette er noe for deg. Fisk med panering er liksom noe helt annet enn annen fisk :) Dette ga rett og slett litt junkfood-følelsen.
Slett