Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til i et ukeblad (Kamille kanskje?) på venteværelset på legekontoret. Det kan altså komme gode ting ut av legebesøk.
600 g torskefilet i tykke fingerlange biter
1 egg
1/2 kopp nyrevet parmesan
1/2 kopp skåldede finmalte mandler
litt tørket persille
skall av 1/2 sitron (kan utelates)
salt & pepper
godt med smør til steking
Spinataioli
1 dl majones
2 ss rømme
et par klyper salt
1 lite fedd hvitløk
en god håndfull fersk spinat
______________________________________________________________________________
Bland sammen parmesan, finmalte mandler, finhakket persille, sitronskall, salt og pepper i en dyp tallerken.
Visp egget i en annen dyp tallerken.
Tørk godt av fisken. Dypp fiskebitene i egget, og deretter i parmesan- og mandelblandingen. Stek fisken i godt med smør, ca 3 minutter på hver side til fisken er gjennomstekt og paneringen er sprø.
Kjør hvitløk, majones, rømme og spinat i en blender, eller med en stavmikser. Smak til med litt salt og evt. litt pepper.
Server fiskefingrene sammen med dipen, og gjerne en frisk salat og grønnsaksmos.
Denne så spennede ut dkal prøves
SvarSlettSpinatailoi høres jo supert ut ( sier hun som lærer seg like spinat om dagen;)
Ja, spinataiolien var en høydare faktisk. Spinat er supert altså. Man må bare bruke den på riktig måte :)
SlettSer väldigt gott ut. Tack för alla fina recept!
SvarSlettTakk Erika :)
SlettSå kjempegodt ut Frida!
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
Takk Tove :)
SlettJeg lagde en variant av dette i går. Nydelig! Kjæresten ble vilt begeistret :)
SvarSlettJeg lagde en fish and chips-variant. Panerte torskestykker, sellerirotfries og chillimajones. Fredagsdigg :)
Yummi! Fish 'n Chips er jo så godt! Det tror jeg at jeg også må lage snart. Gøy å høre at du fikk inspirasjon fra denne oppskriften :)Og hipp hurra for begeistret kjæreste!
SlettDenne gleder jeg meg til å prøve :D
SvarSlettDa håper jeg du blir like fornøyd som jeg ble ;)
SlettMmmmm <3
SvarSlettÅh, dette så kjempegodt ut:)!! Er stadig på jakt etter gode fiskeoppskrifter, da fisk er noe jeg synes er litt vanskeligere å få fordøyd.(Det smaker liksom ofte så mye bedre med kylling,heh)
SvarSlettDa tror jeg dette er noe for deg. Fisk med panering er liksom noe helt annet enn annen fisk :) Dette ga rett og slett litt junkfood-følelsen.
Slett