I min versjon av knekkebrødene er ingrediensene er mer eller mindre identiske som i oppskriften på Toves blogg, men jeg har valgt å finmale alle frøene istedenfor å la noen av dem være hele. Det ble riktig så gode knekkebrød.
4 ss finmalte linfrø
3 ss finmalte sesamfrø
30 g kruskakli
3 - 4 ss finmalte solsikkefrø
2 ss finmalte gresskarkjerner
3 egg
litt salt
1 1/2 kopp vann
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Visp sammen egg og vann. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt sammen. La røra svelle i 10 minutter.
Bruk en skje og fordel røra på en bakepapirkledd stekeplate. Stryk røra utover slik at du får runde knekkebrød. Hvis røra er bløt nok får du til dette med skjea. Hvis røra er litt fastere er det enklest å få til dette med fingrene. Dypp fingrene i kaldt vann, så får du flatet ut knekkebrødene uten å bli klissete på fingrene.
Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter på varmluft. Følg godt med så knekkebrødene ikke blir brent. Steketiden vil variere med tykkelsen på knekkebrødene. Hvis knekkebrødene ikke er ordentlig tørre etter en halvtimes tid, kan du skru ned temperaturen til 80 grader og la dem stå til de er ferdige. På den måten får du dem tørre og sprø uten at de blir brent.
Her har jeg servert knekkebrødene med en variant av denne laksesalaten.
Mmmmm de så gode ut! :D
SvarSlettSå veldig gode ut=) Vet du hvor mange karb røren inneholder?
SvarSlettNei, det har jeg ikke regnet på. Kan ikke være rare greiene.
SlettDet ser jättegott ut :)
SvarSlettOch nyttigt!
Knallgode, og sammen med iskaffen her.... Sier ikke mer!!!!
SvarSlett