torsdag 2. februar 2012

Mandelkaker med appelsin og sjokolade

Gode småkaker til kaffen.





3 eggehviter

3 ss sukrinmelis

200 g skåldede malte mandler

1 ts bakepulver

skallet av en appelsin

40 g hakket mørk sjokolade (minst 70 %)
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 grader.

Visp eggehviter og sukrinmelis (eller annen søtning) til hvitt skum. Eggehvitene trenger ikke bli stive.

Bland malte mandler, bakepulver og appelsinskall i eggehvitene. Bland godt. Om du ikke er redd for de ekstra karbohydratene det gir, kan du godt presse litt appelsinsaft ned i røra.

Bland inn den hakkede sjokoladen.

Sett deigen i små topper på en bakepapirkledd stekeplate. På bildene ser du at jeg har brukt en kakesprøyte med stor åpning til å lage kakene med. Men det går like greit uten, om du ikke har en kakesprøyte.

 Stek kakene i 10 - 12 minutter. Jeg synes de er best om de fortsatt er myke inni når de er ferdige. Oppbevar i en lufttett boks, eller i fryseren. Disse smaker forresten best dagen etter at de er bakt.

Bruker du tagatesse istedenfor sukrin er det lurt å skru ned temperaturen på ovnen, og heller la kakene steke litt lenger på svakere varme.



.

27 kommentarer:

  1. Yummi! Disse skal lages i neste uke! Så utrolig deilige ut!!!

    SvarSlett
  2. Frida, du frister meg skikkelig nå. Disse MÅ prøves!!!

    SvarSlett
  3. Nam! Disse så nydelig ut!!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  4. Ser og høres farlig godt ut! Syns det er så syyyyykt mye jobb å skolde og male mandler.. Men må vel bare trå til!

    SvarSlett
    Svar
    1. På en del helsekostbutikker selges ferdig skoldete og malte mandler :) veldig kjekt. KAn og bestilles fra funskjonell mat

      Slett
  5. Mmmm... jeg laget disse, men uten sjokolade. De ble nyyyydelige!! Regnet ut energiprosent: Fett: 76%, Protein: 17% og karbohydrater: 7%. Hele oppskriften (uten sjokolade) gir 14,3 g karbo. Én kake gir 0,5 g karbo. (Jeg fikk 29 kaker) :)

    SvarSlett
  6. @ Jeanette, Erika, Makro og Tove: Takktakk :)

    @ Fra tjukk til smukk: Hehe, jeg vet. Superkjedelig. Jeg er så heldig at jeg har funnet en innvandrerbutikk som selger ferdig skoldede og malte mandler av og til (veldig usikker tilgang). Riktignok noe dyrere enn vanlige mandler, men det er såååå verdt pengene :D

    @ Line: Oi, allerede! Bra at de smakte. Og takk for utregningen. Den er det mange som blir glade for :)

    SvarSlett
  7. Oi,oi, disse ser fabelaktig gode ut!!

    SvarSlett
  8. å nei og nei, disse så alt for gode ut.. ;) til helga kanskje ...

    SvarSlett
  9. Yes ! Og helt riktig har smaken satt seg til dagen etter...... <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er ganske stor forskjell :)

      Slett
  10. Dessa såg riktigt goda ut! Blir till att prova någon dag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Annika! Håper de faller i smak da :)

      Slett
  11. Det är helt otroligt att de kakor är LCHF

    SvarSlett
  12. Fikk ikke til disse jeg, ble for kornete, må nok få meg en mandelkvern, for min foodprosessor klarte ikke dette godt nok! Eller gå å lete etter ferdig kvernet og skoldet! Smaken var god da;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så dumt! Hva slags foodprocessor har du? Når jeg maler mandler i blender er det viktig at jeg maler bare litt av gangen for å få det helt finmalt. Men det er klart at det er ikke sikkert at alle foodprocessorer egner seg.

      Sånne elektriske kaffekverner funker også veldig bra til maling av mandler og frø.

      Bra at smaken var god :)

      Slett
  13. Har prøvet dem og de smager rigtig godt, men så lavede jeg en variant med hasselnødder og valnød, jeg lavede en dobbelt portion med 200 gr. mandler, 150 gr. haselnødder, og 50 gr. valnødder. resten som du har skrevet.

    MVH Karsten V fra DK

    SvarSlett
  14. Hei Karsten. Så bra at det smakte. En variant med hasselnøtter og valnøtter høres veldig godt ut altså. Ingen dum variant :)

    SvarSlett
    Svar
    1. De smager utrolig godt, og jeg skal igen lave flere i morgen, jeg glemte og fortælle at jeg også bruger lidt vanilje 1/2 ts ca.

      Slett
    2. Vanilje er alltid alltid bra. Det burde jeg egentlig bare inkludere i oppskriften først som sist :)

      Slett
    3. Du bruger bare løs, vi LCHF'ere er i samme båd. :-)

      Slett