Bang Bang Chicken er typisk gatekjøkkenmat fra Szechuan i Kina. Navnet kommer av lyden fra en trestokk kalt "bon" som blir brukt til å banke kyllingen i møre biter.
Til fire personer
450 g ferdig stekt kyllingkjøtt uten ben
finsnittet grønn salat (f.eks. hjertesalat)
1/2 - 1 agurk i strimer
4 vårløk - i ringer
en god neve frisk koriander (kan utelates)
en god neve frisk mynte
litt ristede sesamfrø (kan utelates)
Dressing
3 ss peanøttsmør
1 ss sesamolje
2 ss raps- eller peanøttolje
2 ss soyasaus
1 ss kinesisk svart risvineddik (kan evt. byttes ut med hvit risvineddik eller sitronsaft)
1 ss chilisaus
1 ss sukrin/annen søtning
litt vann
_______________________________________________________________________________
Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen. Juster eventuelt tykkelsen på dressingen med litt vann. Riv kyllingkjøttet i passe biter, og ha det oppi bollen med dressingen. Rør rundt så alt kjøttet er dekket av dressing.
Fordel salat, agurk, vårløk, koriander og mynte i fire tallerkner og bland det grønne godt i tallerknene. Legg kyllingkjøttet over salaten, og dryss ristede sesamfrø over toppen som pynt.
Veldig mettende salat med masse smak.
Tack för kommentaren.
SvarSlettDet här såg gott ut måste testas.
Ha en underbar helg.
Takk! Ha en herlig helg du også Jimmie :)
SlettSer väldigt gott ut!
SvarSlettTakk Erika :) Det var det!
SlettNok en spennende oppskrift Frida :-)
SvarSlettHa en flott lørdagskveld!
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Takk Tove! Har tyllet i meg en halvflaske prosecco (uten å sjekke karbene), og er på vei ut i yndlingskjolen, leggvarmere, skjerf og lue. Så da satser jeg på at lørdagskvelden blir bra. Ønsker deg også en god lørdagskveld ;)
SlettDet ser godt ut-:))
SvarSlettTakk :)
SlettÅh, jeg fikk i alle fall testet dressingen - enn om resten bare var en stakkars pakke kyllingkjøttdeig og en rest isbergsalat. Dressingen hevet i alle fall måltidet mange hakk over hva jeg trodde jeg skulle få ut av de ingrediensene - takk for oppskrift! :)
SvarSlettSå bra Rin! Neste gang må du få med deg mynte i salaten også, så tar du ellers enkle ingredienser til nye høyder ;)
SvarSlettSmakte fantastisk :-)
SvarSlett