lørdag 4. februar 2012
Bang Bang Chicken
Bang Bang Chicken er typisk gatekjøkkenmat fra Szechuan i Kina. Navnet kommer av lyden fra en trestokk kalt "bon" som blir brukt til å banke kyllingen i møre biter.
Til fire personer
450 g ferdig stekt kyllingkjøtt uten ben
finsnittet grønn salat (f.eks. hjertesalat)
1/2 - 1 agurk i strimer
4 vårløk - i ringer
en god neve frisk koriander (kan utelates)
en god neve frisk mynte
litt ristede sesamfrø (kan utelates)
Dressing
3 ss peanøttsmør
1 ss sesamolje
2 ss raps- eller peanøttolje
2 ss soyasaus
1 ss kinesisk svart risvineddik (kan evt. byttes ut med hvit risvineddik eller sitronsaft)
1 ss chilisaus
1 ss sukrin/annen søtning
litt vann
_______________________________________________________________________________
Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen. Juster eventuelt tykkelsen på dressingen med litt vann. Riv kyllingkjøttet i passe biter, og ha det oppi bollen med dressingen. Rør rundt så alt kjøttet er dekket av dressing.
Fordel salat, agurk, vårløk, koriander og mynte i fire tallerkner og bland det grønne godt i tallerknene. Legg kyllingkjøttet over salaten, og dryss ristede sesamfrø over toppen som pynt.
Veldig mettende salat med masse smak.
Til fire personer
450 g ferdig stekt kyllingkjøtt uten ben
finsnittet grønn salat (f.eks. hjertesalat)
1/2 - 1 agurk i strimer
4 vårløk - i ringer
en god neve frisk koriander (kan utelates)
en god neve frisk mynte
litt ristede sesamfrø (kan utelates)
Dressing
3 ss peanøttsmør
1 ss sesamolje
2 ss raps- eller peanøttolje
2 ss soyasaus
1 ss kinesisk svart risvineddik (kan evt. byttes ut med hvit risvineddik eller sitronsaft)
1 ss chilisaus
1 ss sukrin/annen søtning
litt vann
_______________________________________________________________________________
Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen. Juster eventuelt tykkelsen på dressingen med litt vann. Riv kyllingkjøttet i passe biter, og ha det oppi bollen med dressingen. Rør rundt så alt kjøttet er dekket av dressing.
Fordel salat, agurk, vårløk, koriander og mynte i fire tallerkner og bland det grønne godt i tallerknene. Legg kyllingkjøttet over salaten, og dryss ristede sesamfrø over toppen som pynt.
Veldig mettende salat med masse smak.
Etiketter:
asiatisk,
enkel/kjapp,
kylling,
lunsj,
meieriproduktfritt,
middag,
salat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Tack för kommentaren.
SvarSlettDet här såg gott ut måste testas.
Ha en underbar helg.
Takk! Ha en herlig helg du også Jimmie :)
SlettSer väldigt gott ut!
SvarSlettTakk Erika :) Det var det!
SlettNok en spennende oppskrift Frida :-)
SvarSlettHa en flott lørdagskveld!
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Takk Tove! Har tyllet i meg en halvflaske prosecco (uten å sjekke karbene), og er på vei ut i yndlingskjolen, leggvarmere, skjerf og lue. Så da satser jeg på at lørdagskvelden blir bra. Ønsker deg også en god lørdagskveld ;)
SlettDet ser godt ut-:))
SvarSlettTakk :)
SlettÅh, jeg fikk i alle fall testet dressingen - enn om resten bare var en stakkars pakke kyllingkjøttdeig og en rest isbergsalat. Dressingen hevet i alle fall måltidet mange hakk over hva jeg trodde jeg skulle få ut av de ingrediensene - takk for oppskrift! :)
SvarSlettSå bra Rin! Neste gang må du få med deg mynte i salaten også, så tar du ellers enkle ingredienser til nye høyder ;)
SvarSlettSmakte fantastisk :-)
SvarSlett