lørdag 6. mars 2010

Egg Benedict

Lykken er Egg Benedict på en søndag morgen.
Til to personer trenger du:


2 (evt. 4) runde stykker av solsikkebrød eller sesambrød (bruk en kopp til å presse ut pene rundinger)

2 posjerte egg

1 liten porsjon hollandaise (jeg bruker 1 egg og 100 gram smør til to porsjoner egg benedict)

2 skiver skinke

__________________________________________________________________

Lag hollandaise etter denne oppskriften, men bare en tredjedel av den.

Posjer eggene etter denne oppskriften.

Legg de runde brødskivene på en tallerken. Jeg bruker ofte to skiver oppå hverandre for å få litt høyde, og for å være sikker på å ha nok brød til å få meg meg mest mulig saus og flytende eggeplomme uten å måtte bruke en skje på slutten av måltidet. 

Legg en skinkeskive på hver av skivene. Anrett et posjert egg på toppen av skinkeskivene og hell hollandaise på toppen.

 
 
 Ulykken var ute og plommen sprakk før jeg fikk tatt bilde. Derav plommedammen i bånn av tallerknen. Her har jeg brukt parmaskinke, men du kan også bruke kokt skinke - gjerne røkt. 

2 kommentarer:

  1. Gjett om jeg skal teste ut dette! look awsome:)

    SvarSlett
  2. Ja, det må du gjøre. Smaker nydelig og metter godt.

    Egg Bendedict inneholder jo egentlig ingen fancy ingredienser, men gir likevel meg en akkurat passe luksusfølelse på morgenkvisten. Deilig.

    SvarSlett