▼
lørdag 26. januar 2013
Kylling i peanøtt- og kokossaus med lime
Denne retten blir best om du tar deg bryet med å bene ut kyllinglår. Da kan du jo også koke kraft på bena, og lage en deilig suppe dagen etter. Hvis du synes det er for mye jobb kan du også bruke kyllingfileter, men da må du være forsiktig så du ikke steker og koker kjøttet for mye. Kyllingbryst blir fort tørt om man behandler dem for hardt.
ca. 1 1/2 dl kokosmelk
ca. 1 1/2 dl peanøttsmør
1/2 ss rød karripaste
saften av en lime
1 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
litt pepper
litt cayennepepper
et par klyper kanel
1 kg kyllinglår uten ben - i passe store biter
1/2 kopp finhakket løk
2 - 3 hvitløksfedd - finhakket
rapsolje eller kokosolje
en bunt asparges i biter (eller en pk sukkererter eller haricots vertes)
koriander, vårløk eller hakkede peanøtter til pynt
______________________________________________________________________________
Varm olje i en gryte og brun kyllinkjøttet godt. Brun gjerne kjøttet i flere omganger, for å unngå at det blir mer kokt enn stekt. Legg kyllingkjøttet til siden.
Stek løken og hvitløken i fettet etter kyllingen til løken er myk og blank. Tilsett karrien og stek forsiktig i et minutts tid. Pass på at du ikke steker karrien for hardt, da risikerer du at saisen blir bitter.
Tilsett kokosmelk, peanøttsmør, limesaft, soyasaus, fiskesaus og sesamolje og visp godt sammen. Kok opp og smak til med pepper, cayenne og kanel.
Tilsett kyllingen, og la trekke til du er sikker på at kyllingen er ferdig tvers igjennom. Hvor lang tid dette tar kommer an på hvor godt du har stekt kjøttet på forhånd. Husk at kjøtt fra lår trenger mer for å bli ferdig enn kjøtt fra bryst.
Tilsett asparges de siste par minuttene av koketiden.
Dryss over koriander, vårløk eller hakkede peanøtter før servering.
Veldig hyggelig å ha deg tilbake. :o)
SvarSlettHei LCHF bloggen. Jeg vil gjerne be om tillatelse til å videreformidle lavkarbo vaffel oppskriften som du har vist tidligere. Dersom OK, kan du legge igjen en liten kommentar på bloggen min: heterochromiairenium.blogg.no
SvarSlettHåper det går iorden. Ha en fin dag!
Ikke noe problem. Ha en fin helg :)
SlettDet er flott. Tusen takk og god helg til deg også!
SvarSlettYum!! Dette så kjempegodt ut Frida!! Skal så definitivt prøves i løpet av uken som kommer ;-D
SvarSlettHa en flott helg!
Tove
Da håper jeg den faller i smak! Han en fin uke :)
SlettMen snälla, ät inte kyckling, det är otroligt pågsamt för djuren.
SvarSlettFör det 1a, djuren blir fodrade med extremt växtframkallande foder. De lägger på sig så mycket vikt att hjärtkapaciteten och musklerna inte klarar denna höga vikt. Som du ser på din kyckling så är skelettet knappt hårt, det är bara brosk som ska hålla upp den stora kroppen, oerhört påfrestande!
För det andra så bor stackarna i så trånga utrymmen, det är mer kycklingar än fritt golvutrymme där. :/ Och de måste förhålla sig till ~20 000 andra kycklingar i lokalen. Kycklingar leva naturligt i familjer om runt 8, så tänk att de nu aldrig får se samma kyckling mer än en gång. :/