søndag 6. januar 2013

Escabeche de Cebolla - Syltet rødløk fra Yucatan


Kjempegod frisk og smaksrik meksikansk relish til for eksempel fisk.



1 stor rødløk i tynne skiver

salt

1 ts hele svartpepper

1 ts tørket oregano

1 ts hele spisskumminfrø

2 fedd hvitløk - skrelt og delt i to på langs

ca. 1 1/2 kopp rødvinseddik
___________________________________________________________________________

Ha løk i et dørslag og vend inn godt med salt. La løken stå i en 20 minutter til litt av vannet i løken har sluppet. Legg løken over på kjøkkenpapir og klem ut overflødig væske. Ha løken i et sylteglass sammen med oregano, pepper, spisskummin og hvitløk. Hell rødvinseddik over til eddiken akkurat dekker løken. Sett på lokket og oppbevar glasset i kjøleskapet. Løken er klar til bruk dagen etter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar