Kuku Paka er en kenyansk kyllingcurry. Retten viser hvordan østkysten av Afrika er blitt påvirket fra blant annet indisk matkultur.
1,5 kg kyllinglår delt i to
1 stor løk delt i fire
2 røde chili - uten frø (eller med om du er en tøffing)
2 - 3 ss revet ingefær
2 ss hakket hvitløk
rikelig med ghee (eller smør)
1 ss karri
3 ts spisskumin
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
salt & pepper
rikelig med frisk koriander
squash (kan byttes ut med f.eks blomkål, sellerirot eller brokkoli)
______________________________________________________________________________
Ha løk, chili, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en glatt masse.
Varm ghee eller smør i en gryte og tilsett løkmassen, karri og spisskummin. Stek massen i 5 - 6 minutter til den begynner å bli fastere.
Rør inn tomatene og kok opp. La koke i et par minutter. Tilsett kokosmelken og kok opp.
Stek kyllinglårene i ghee/smør på høy varme til skinnet er gyldent. Eller, om du har en grill lett tilgjengelig, grill kyllingbitene til skinnet er brunt. Grilling gir ekstra god smak. Legg kyllingbitene over i sausen og la småkoke i 45- 60 minutter. Smak til med salt og pepper.
Denne retten serveres tradisjonelt med kokte poteter som varmes opp i sausen mot slutten av koketiden. Jeg har erstattet potetene med squashbiter som har fått koke med de siste ti minuttene.
Rør inn rikelig med frisk koriander rett før servering.