torsdag 2. august 2012

Lavkarbo løkringer


Ah, disse løkringene er absolutt herlige. Crispy og salte på utsiden, myke og søte på innsiden. Jeg er helt solgt. Lag en god dip (chilidip eller sennepsdip), og kjøp inn et par (lavkarbo) øl. Disse er nemlig et helt perfekt følge til en iskald øl.

Jeg har valgt å bruke kikertmel, fordi det var det jeg hadde i skapet. Men jeg mistenker at det er større sjanse for at mange av dere lavkarbospisere heller har kokosmel. Det funker minst like bra, og har færre karbohydrater.

Inspirasjonen til denne oppskriften har jeg hentet fra den fine lavkarbovennlige bloggen I breathe... I'm hungry...

Og du... Husk å ha et lokk liggende klart til jernpannen i tilfelle du skulle være så uheldig at oljen tar fyr. Som du sikkert vet må du aldri aldri bruke vann om det skulle ta fyr i olje.


1 stor løk

1 stort egg (eller 2 små)

3 ss kikertmel (eller kokosmel)

3 ss finrevet parmesan

1/4 ts hvitløkspulver

1/3 ts tørket persille

1/4 ts cayennepepper

litt salt

rapsolje til fritering
_______________________________________________________________________________

Varm oljen i en jernpanne. Jeg bruker så mye olje at jeg oljen er omtrent halvannen cm dyp i pannen. Pisk eggene i en bolle, og bland mel, parmesan og krydder i en dyp tallerken. Skrell og skjær løken i skiver, og del skivene opp i ringer.

Dypp en og en ring i eggene og deretter i melblandingen. Dersom du synes at for lite mel fester seg på løken, dypp løken en gang til i eggene, og deretter i melblandingen på nytt.  Men ikke overless løken med melblanding. Jeg må alltid bruke litt mindre enn jeg tror jeg vil ha. Du ser ganske fort hva som er passe etter hvert som du steker løkringene.

Når oljen virker varm nok har du en løkring i. Hvis det freser rundt løkringen er det varmt nok. Begynner det å ryke av oljen er det definitivt for varmt. Ha løkringene i kjelen med varm olje, etter hvert som du har dyppet dem i egg og mel. Snu løkringene etter en stund, slik at de blir jevnt brune på begge sider. Ta dem opp og la dem renne av på et kjøkkenpapir etter hvert som de blir ferdige.

Lag en dip. Chilidip passer bra. På bildene har jeg servert løkringene med en sennepsdip bestående av 1/3 majones, 1/3 créme fraîche og 1/3 skånsk sennep. Ketchup er også klassisk tilbehør. Løkringene spises nylagde og varme.