tirsdag 14. februar 2012

Pasjonsfruktfromasj

Siden det er valentinsdagen i dag måtte dagens oppskrift bli en pasjonsfruktfromasj. Pasjonsfrukten er jo liksom lidenskapens frukt. Pasjonsfrukten er frisk og syrlig, og har et lavt karbohydratinnhold med 5,8 g per 100 g.

Når du handler pasjonsfrukt, se etter frukt som er litt bulkete i skallet. Det er da pasjonsfrukten er moden.




4 - 6 porsjoner

4 plater gelatin

4 - 6 pasjonsfrukt

2 egg

2 ss sukrin

1/4 dl kokende vann

2  1/2 dl fløte

_______________________________________________________________________________

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 10 min.

Ta fruktkjøttet ut av skallet på pasjonsfrukten.

Pisk egg og sukrin til eggedosis og bland med mesteparten av pasjonsfruktkjøttet. Legg litt av fruktkjøttet til side til pynt.

Klem vannet ut av gelatinplatene. Ha i det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst. Visp gelatinen inn i eggedosblandingen i en tynn stråle.

Visp kremfløten stiv og vend den forsiktig inn.

Fyll i dessertskål eller porsjonsglass og sett dem kaldt for å stivne, ca 2 timer. Pynt med resten av pasjonsfruktkjøttet og litt mynte eller sitronmelisse.




9 kommentarer:

  1. Åhhh... sukk.. så nydelig ut!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Du er så flink Frida! Dette så helt fantastisk ut :)

    SvarSlett
  3. Yummy! Så flink du er!
    Har fulgt med bloggen din en stund, du har så mye nam nam altså.
    Jeg har laget råsjokolade i dag om du vil ta en titt:

    http://helsekosten.blogspot.com/2012/02/lag-din-egen-ra-sjokolade.html

    SvarSlett
  4. Tusen takk! Så koselig å høre at du følger med her hos meg. Kjempelekker sjokolade du har laget :)

    SvarSlett
  5. Yesyesyes!!! Skal "love" deg den her slo ann...... ; )

    SvarSlett