Ikke akkurat høyfett dette her. Men av og til er det akkurat noe lett og fresht man har lyst på. Disse asiatiske salatwrapsene er crispy, friske og stappfulle av smak.
hjertesalatblader (de største ytterste)
strimlet hvitkål
agurk i fyrstikkbiter
rød paprika i fyrstikkbiter
svinekjøtt (filet eller utbenet kotelett)
rapsolje
evt. litt korianderblader
Dressing nok til 2 personer:
2 ts finhakket hvitløk
2 ts finhakket ingefær
1 romslig ss sesamolje
3 ss riseddik
3 ss fiskesaus (nam pla)
1/2 ts sukrinmelis (smak til)
et par klyper chiliflak (el. finhakket chili)
_______________________________________________________________________________
Begynn med dressingen. Bland alle ingrediensene i et glass med lokk, og rist godt.
Stek skiver av svinekjøtt i rapsolje, til svinekjøttet er gjennomstekt og godt brunet. La hvile et par minutter, og skjær svinekjøttet i strimler.
Ha strimlet kål i en bolle. Hell godt med dressing over, og rør godt rundt.
Legg kål i hjertesalatbladene. Topp med paprika, agurk og svinekjøtt. Drypp litt ekstra dressing over kjøttet. Pynt evt. med litt korianderblader.
Er det mer dressing til overs, serverer du den ved siden av, slik at man kan forsyne seg med mer av den om man ønsker det.
Brett salaten rundt fyllet og spis med henda.
Vi er visst i Asia-mood begge to for tida! Senere denne uka blir det kylling med asia-marinade(restsaus fra søndagsribba) og Tom Ka Gai hos meg! :)
SvarSlettBlir mer asiamat hos meg også :) Har kinesisk svinefilet og vietnamesisk nudelsalat på plakaten i løpet av de nærmeste dagene. Er helt hekta på asiatisk om dagen. (Men mest av alt drømmer jeg om litt mer høykarbiske varianter som dim sum og vietnamesiske vårruller...)
SvarSlettMmm! Tom Kha Gai er himmelsk! Det må jeg lage snart igjen :)
Ribba di ser skikkelig skikkelig god ut!
Også glemte jeg en til som kommer denne uka. Nemlig Thailandsk oksehalesuppe! Det blir godt i kulda det! :)
SvarSlettDet er jo bare nødt til å bli godt! Gleder meg til å se oppskriften :)
SlettNok en spennende oppskrift Frida! Asiatisk mat er kjempegodt! Elsker alle typer wok, og vårruller... Ha en flott uke!
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
detta ser mycket gott ut, skall pröva
SvarSlettEr det mye karbo i rispapir, sånn i tilfell man skulle ønske lage ferske vietnamesiske vårruller. Det er litt vanskelig å vite innholdet, da alle disse ingrediensene er kjøpt fra Asia (altså i importbutikkene). Jeg elsker ferske vietnamesiske vårruller og spiser dem helst med nudler, men det går jo fint å droppe nudlene da. Jeg ser liksom for meg at et rispapir ikke kan ha mye karbohydrater i seg. Noen som vet? Frida?
SvarSlettDenne retten så kjempegod ut, og den skal jeg teste ut! :)
Hej!
SvarSlettVilken bra LCHF-blogg. Jag fick en massa tips till nya maträtter nu.
Har ni sett Debatt i SVT? Ni hittar länkar till programmet i min blogg och har skrivit svar till alla konstiga argument som kolhydratsidan kom med.
http://minmamma.cravingz.se/?p=446
Ha en fin vecka!
Hälsningar//
Anna-Maria
lurer bare,... er det deg med trillebåra?! :/)
SvarSlett@ Jeanette: Rispapir vil jeg tro er nesten bare karbohydrater. Dessverre. På den annen side veier jo ikke hvert enkelt rispapir så voldsomt mye i seg selv. Det er nok utelukket om du lever ketogent. Elsker sånne ferske vårruller selv.
SvarSlett@ Anna Maria: Takk for tips. Så debatten, og synes vel egentlig at LCHF-siden vant overlegent. Det var noe lett hysterisk over denne dietisten :/
@ Gitte: Nei :) Det er en reklamebanner. Aner ikke hvorfor hun dama dukker opp med jevne mellomrom. Hvis det er en reklame, så er det en utrolig merkelig reklame...
Forøvrig har jeg fått mat rullet i store salatblader før, så det kan jo fint erstatte rispapir. :) Super flott oppskrift som jeg snart skal teste ut!
SlettJa, salatblader er ingen dum erstatning :) Lykke til med uttesting!
SlettPrøvde dette i dag, og for noen herlige smaker. Superfin oppskrift, takk Frida. :)
SvarSlettTakk tilbake på deg. Glad for å høre at du likte dem :)
Slett