Dette er ypperlig når du har tid til å vente på maten, men ikke har tid til å stå på kjøkkenet og kokkelere. Jeg brukte knapt tre minutter på å tilberede denne middagen, og deretter var det bare å vente i et par timer til den var klar til å spises.
Selleriroten blir mør og smakfull, men likevel fast når du tilbereder den på denne måten. Herlig tilbehør til det meste. Krydre den slik at det passer til det du skal servere den til. Salt og pepper er obligatorisk, men ellers er det mer eller mindre fritt frem. Denne gangen brukte jeg godt med paprikapulver, litt spisskummin og litt cayenne. Neste gang skal jeg tilsette bittelitt muskat og ørlittegrann nellik også.
1 sellerirot
salt (gjerne røkt salt om du har)
pepper
olivenolje
krydder
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 175 grader.
Vask og rens selleriroten med en potetskreller. Du trenger ikke skrelle vekk alt skallet, men fjern alt som ser trevlete og trådete ut.
Ha selleriroten på et ark aluminiumsfolie og dynk den med olivenolje. Strø godt med salt, pepper og krydder rundt hele selleriroten.
Pakk selleriroten inn i aluminiumsfolien og bak den i ca. 2 timer i ovnen.
Pakk ut selleriroten og skjær den i skiver før servering.
De siste minuttene før selleriroten var ferdig la jeg inn noen medisterkaker i ovnen sammen med roten, slik at de fikk bli varme. Deretter serverte jeg medisterkaker med sellerirot og litt smeltet smør. Enkelt og greit.
Dette skal jeg lage.Har hittil bare laget "fries" av sellerirot, men det tar jo tid. Synes bloggen din er veldig bra!
SvarSlettMmmm...fristende! :)
SvarSlett@ Gry: Tusen takk! Det er jo så mye godt man kan lage med sellerirot! Lykke til med denne varianten :)
SvarSlett@ Gretel: Takk :)
Mmmmm, sellerirot er min favorittgrønsak :) Har lenge lurt på å bake den, og no ser eg at eg skal gjere det :)
SvarSlettJa, den er så utrolig anvendelig! Funker i alle mulige slags varianter. Også så god også!
SvarSlettUtrolig smart -at ikke ejg har tenkt på det ;)
SvarSlettDette skal prøves det se sikkert :)
Hadde denne her om dagen og for første gang fant jeg en oppskrift her jeg ikke likte. Dette ble bare mykt og konsistensløst for meg. Men jeg digger bloggen!! :D
SvarSlettÆsjda! Jaja, en gang må være den første ;)
SvarSlett