tirsdag 18. oktober 2011

Skumle gresskarbrownies

Jeg hadde et lass gresskar til overs etter at jeg bakte gresskarmuffins til Matbloggsentralens Halloweenutfordring. Så da måtte det bli enda et bidrag til utfordringen, nemlig disse skumle gresskarbrowniesene. Det at det er gresskar i dem gir dem en litt annen konsistens enn de ordinære browniesene (som disse eller disse), man kan kanskje si at det blir som en mellomting mellom brownie og gulrotkake? Ikke klissete, men saftige.


100 g finmalte nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter o.l.)

1 ss fiberhusk

1/2 dl kakaopulver

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts vanilje

1/4 ts salt

1/2 dl sukrinmelis (eller mer, smak!)

50 g smeltet smør

2 store egg

150 g finrevet gresskarkjøtt

3 ss rømme


Til glasur:

150 g mørk sjokolade

1 dl fløte

200 g hvit sjokolade (gjerne sukkerfri, f.eks. cavalier)
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 170 grader.

Bland sammen alt det tørre. Visp sammen egg, rømme og avkjølt smeltet smør. Bland gresskar ned i eggeblandingen, og bland deretter det tørre og det våte.

Smør en passende form med smør. Hvis du bruker rund kakeform er en form med diameter på 22 cm perfekt. Hell røra i formen, og stek på 170 grader i ca. 45 minutter.

La kaken bli helt avkjølt før du begynner med glasuren.

Smelt sammen fløte og mørk sjokolade til en ganache, la avkjøle litt før du smører på kaka. Jeg lot den avkjøle litt for lenge, derav den litt "rufsete" overflaten på browniesen du ser på bildet øverst. Du kan også hoppe over glasuren, og heller gå for bare de hvite spøkelsene rett på kakeoverflaten, sånn som du ser på bildet under.

Skjær kaken i passende store ruter.

Smelt hvit sjokolade. La den avkjøles litt, og hell den på spruteflaske, sprøytepose med liten åpning, eller en frysepose med et lite avklippet hjørne. Bruk den hvite sjokoladen til å tegne spøkelser på hver kakebit. Bruk litt av ganachen, eller bare litt smeltet mørk sjokolade til å tegne øyne og munn på spøkelsene.

Sett kaken inn i kjøleskapet, og la stå i noen timer før den spises.


6 kommentarer:

  1. Hmmm, nå gjorde du det vanskelig.... Vet ikke om jeg likte disse eller dine gresskarmuffins best.... :))
    Godt det er Halloween snart og masse barn på besøk!

    SvarSlett
  2. Fine :) Kanskje jeg må prøve disse i helgen :)

    SvarSlett
  3. Flott oppskrift - den må prøves i helgen :-)

    SvarSlett
  4. Oj de så gode ut!! Så flink du er til å komme opp med fine oppskrifter!

    SvarSlett
  5. Så flik du er! Ser helt nydelig ut :)

    SvarSlett