søndag 9. oktober 2011

Limefromasj

Dette er egentlig den samme oppskriften som jeg har brukt til sitronfromasjen. Og etter som at sitronfromasjen er en av mine yndlingsdesserter, så måtte jeg prøve å lage den på lime også. Det ble, som forventet, friskt og godt.




4 - 6 porsjoner


3 egg

ca 5 ss sukrin

2 lime - saft og skall

1 kartong kremfløte (1/3 l)

5 plater gelatin
_______________________________________________________________________________

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Vask lime godt. Riv skallet av limen (bare det ytterste grønne), og finhakk det revne skallet. Rør saften av limen og det ytterste grønne av skallet i eggedosisen. Spar evt. litt av skallet til pynt.

Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i 0,5 dl kokvarmt vann. Hell gelatinen i eggedosisblandingen i en tynn stråle mens du pisker.

Sett eggeblandingen i kjøleskapet i ca 10-15 minutter, eller til det begynner såvidt å stivne.

Pisk kremfløte. Bland i den piskede kremen i den kalde eggeblandingen og la det stivne helt i kjøleskapet. Pynt med limeskall.





10 kommentarer:

  1. Ser fantastisk godt ut, takk for tipset! Her bør man vel aller helst bruke økologisk lime, så man slipper sprøyterester i skallet.

    SvarSlett
  2. Takk Tone. Og ja, absolutt! Best med økologisk lime her ja.

    SvarSlett
  3. Jeg elsker fromasj -merker meg denne :)

    SvarSlett
  4. Dette funker super bra om man tilsetter litt kakaopulver også. Da blir det herlig sjokoladefromasj :)

    SvarSlett
  5. @ Makronella: Jeg føler at fromasj er litt bestemoraktig. Men disse bestemødrene har jo peiling da. Fromasj ruler!

    @ Kristine: Bra tips. Takk! Det skal jeg prøve en gang.

    @ Henriette: Takk :)

    SvarSlett
  6. Deilig dessert - yammi :p! Var veldig skeptisk i starten i og med at det skulle brukes gelatinplater, men fulgte oppskriften til punkt og prikke og det gikk så fint så! Denne er nok til 6 personer, hvis kun 4 deler denne kan jeg tenke meg man blir kvalm. Brukte sukker i stedet for sukrin (samme mengde - passelig søtt). Blir definitivt å lage denne igjen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det med gelatinplater høres veldig mye mer skummelt ut enn det er i virkeligheten ;) Kult at du liker den så godt at du vil lage den igjen! god påske til deg :)

      Slett