mandag 2. mai 2011

Gryte med svinefilet og sopp

Nydelig og superenkel rett fra Anne's Food. Denne funker fint med både indre- og ytrefilet av svin. Neste gang tror jeg kanskje jeg også skal prøve med utbenet nakkekotelett i biter. Skulle tro det også vil funke bra. Muligens med litt lenger steketid.



300 g svinefilet i terninger

300 g sopp i terninger

1 gul løk

1 fedd hvitløk - hakket

3 ss tørr sherry

1 ss kyllingfond

1 ss soyasaus

2 dl fløte

salt & pepper

frisk oregano

smør til steking
________________________________________________________________________________

Brun kjøttet kjapt i smør. Tilsett soppen, løken og hvitløken og stek til kjøttet er nesten gjennomstekt.

Tilsett sherry og la koke et minutt eller to på høy varme, til sherryen er nesten kokt helt inn. Tilsett fond, soyasaus og fløte, og la koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og frisk oregano.



9 kommentarer:

  1. Mhm! Et lass med sopp er alltid en sikker vinner :)

    SvarSlett
  2. ser herlig ut! Hvor mange personer er dine middagsoppskrifter beregna på? 2 pers?

    SvarSlett
  3. Dette er veldig likt den jeg pleier å lage :) Men skal utrolig lite til for å variere den også. Kjempegodt i alle fall :)

    SvarSlett
  4. @ Gunn: Jeg er ikke helt konsekvent på hvor mange de er beregnet til. Jeg vet jeg burde være det for å gjøre det enklere for folk, men jeg er ikke så nøye mengdene selv, da jeg bare setter pris på rester. Men veldig mange er beregnet på 3-4 personer. Denne derimot er nok til to eller tre (tre bare hvis man kjører med tilbehør av noe slag).

    @ Anarko: Ja, kjempegod! Kan tenke meg at den er lett å variere med litt grønnsaker og ulike typer urter.

    SvarSlett
  5. Skal lage denne snart :) Jeg bare digger denne siden og oppskriftene dine! Stå på

    SvarSlett
  6. Så stas å høre Erle. Takk :)

    SvarSlett
  7. MMMMM tusen takk for oppskriften! Jeg og kjæresten bare elsket denne retten. HERLIG

    SvarSlett