Du bruker det biffkjøttet du har lyst til. Jeg fant ytrefilet på tilbud, og derfor brukte jeg det denne gangen. Oppskriften gir en artig asiatisk vri på biffen. Dette ble overraskende godt!
4 biffer
juice av 1 appelsin
2 ts revet ingefær
1 ts finrevet appelsinskall
1 ts malt koriander
2 - 3 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
grønn salat (ruccola passer bra)
litt ristede sesamfrø til pynt
_______________________________________________________________________________
Ha alle ingrediensene til marinaden i en brødpose. Rist godt. Tørk av biffstykkene, og legg dem i marinaden. Massér posen, slik at marinaden kommer godt til overalt på kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i minst fire timer, gjerne natten over.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før du skal steke det. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk av kjøttet så du får av mesteparten av marinaden. Grill eller stek biffen på høy varme, 3 minutter på hver side, eller sånn som du vanligvis steker biffen din. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Skjær biffstykkene i skiver, og dander dem på tallerken med grønn salat og dryss litt ristede sesamfrø over.
Denne retten er veldig mager i seg selv, derfor har jeg servert den med en stor klatt creme fraîche ved siden av.
Å dette så jo bare heldigg ut!!
SvarSlettååååååååååå dette så super godt ut :-D Spennende marinade som skal testes!!!
SvarSlett@ Makro & Janicke: Ja, veldig godt altså. Jeg visste liksom ikke helt hva jeg skulle forvente da jeg laget den. Men det ble veldig bra synes jeg :)
SvarSlett