fredag 22. april 2011

Fetakrem

Godt tilbehør til blant annet kylling og svinekjøtt. Ideen er hentet fra Trines matblogg.



150 g fetaost

2-3 ss creme fraîche

1 fedd hvitløk

et par klyper tørket timian
_________________________________________________________________________________

La fetaosten stå ute i romtemperatur en stund før du lager fetakremen. Da blir den enklere å jobbe med.

Bland sammen fetaost, creme fraîche, hvitløk og timian. Rør godt. Eller bruk en stavmikser.

Her har jeg brukt timian, men bytt gjerne ut timian med andre typer krydder alt etter som hva du skal servere fetakremen til. Chili, oregano, finhakkede svarte oliven, finhakket persille, finhakkede soltørkede tomater, basilikum eller hva du måtte like best.


Her er fetakremen servert til breiflabb i spekeskinke og ovnsbakte dulcitatomater.

Jeg hadde en del fetakrem til overs. Jeg brukte restene av fetakremen sammen med et par tomatskiver til å fylle en omelett morgenen etter. Det ble supergodt!

5 kommentarer:

  1. Tips til en utrolig god fetaostdipp:
    250g fetaost, 2 dl rømme, 1 liten log, 1-2fedd hviløk. Bland sammen og la stå en stund (jo lengre jo bedre). Denne et utrolig god som dipp, men også som tilbehøt til salater og grillmat!

    SvarSlett
  2. Høres godt ut. Ikke så ulikt denne. Men hva er en log?

    SvarSlett
  3. Denne oppskrifa minner meg om parmesankrem:
    eit beger lett creme fraîche, eit fedd pressa eller finhakka kvitlauk, finraspa parmesan (prøv med 100g eller meir...) og smak til med salt, pepar og eventuelt ein anelse med noko søtt.

    Passar svært godt til grillmat, men og til for eksempel ovnsbakt torsk i lime servert med bacon/steikt flesk!

    Denne lærte eg av mine gode venner Stein og Stine Hoff i Oslo.

    SvarSlett
  4. skrev feil.. :) mente løk. jeg bruker ikke så mye av det, hvis man lar den stå litt så trenger man ikke en hel.

    SvarSlett
  5. @ Roy Alis: Den parmesankremen høres helt nydelig ut! Den skal jeg prøve.

    @ Anonym: Ah! Da skjønner jeg. Takk :)

    SvarSlett