Det er aspargessesong, og butikkene får inn stadig finere og stadig rimeligere asparges. Jeg feirer med en deilig aspargesklassiker som passer både som forrett, frokost og lunsj.
12 asparges
12 skiver spekeskinke (eller tynne skiver pancetta)
olivenolje
4 store egg
maldonsalt & nykvernet pepper
_________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 220 grader.
Brekk av den trevlete nederste delen av aspargesen. Der hvor aspargesen knekker lett er den ikke lenger trevlete. Rull spekeskinken rundt aspargesen, men la toppen stikke ut øverst. Legg dem i en ildfast form. Pepre og drypp olivenolje over.
Sett aspargesen i ovnen og la dem steke i 10 - 15 minutter, til spekeskinka begynner å bli sprø.
Bløtkok eggene mens aspargesen steker.
Kapp toppen av eggene, sett dem i eggeglass, og dypp aspargesene i eggeplommen før du spiser dem. Husk å sette salt og pepper på bordet. Og servietter!
Jada, jeg har rota bort eggeglassene mine. Derav den litt rustikke løsningen.
Det der så skikkelig godt ut. Fikk lyst på med en gang! :-)
SvarSlettJa, det er godt altså. Ingen grunn til å vente ;)
SvarSlettEnkelt og godt, og deilig melkefritt:). Flinka:)
SvarSlettTakk søta :)
SvarSlettJeg kjøpte asparges i dag! Nå vet jeg hva jeg skal bruke dem til:)
SvarSlettNannah/Gretel
Så flaks da Nannah :D Det er bare å passe på å fråtse i asparges nå i sesongen.
SvarSletthva er egentlig lchf? blir man tynnere eller noe sånt ? :D
SvarSlettDet er to spørsmål det er vanskelig å svare kort på. Men LCHF er kanskje bedre kjent som "lavkarbo" . Lite karbohydrater og rikelig med fett. Du finner en kort oppsummering i denne brosjyren (pdf), og på denne siden. Og ja, hvis du er overvektig kan du bli normalvektig på LCHF. I tillegg til en del andre hyggelige helseeffekter :)
SvarSlett