Estragon er den urten som setter smak på béarnaisesausen. Dessverre er jeg ikke så flink å bruke den i andre retter. Det er synd, for den setter en fantastisk smak på både kalde og varme sauser til kylling og fisk. Men her kommer en nydelig nydelig torskeoppskrift fra godfisk.no, der estragon spiller hovedrollen. Se også hvordan Makronella har laget denne retten.
800 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss smør
1/2 sitron
3 stk egg
2 dl fiskekraft (bruk fond med vann om du ikke har kraft)
1 dl fløte
3 store ss hakket frisk estragon
1 knivsodd malt nellik
salt & pepper
_______________________________________________________________________________
Tørk fileten og skjær den i fire jevnstore stykker. Brun fisken raskt i smør i stekepanne. Ta den opp og legg den til siden mens du lager sausen.
Visp sammen sitronsaft fra en halv sitron, 3 eggeplommer og fiskekraft og hell det i stekepannen. Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne.
Rør inn fløte og hakket estragon og smak sausen til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene i sausen og la dem trekke (uten at sausen koker) i ca. 5 minutter, til de er gjennomkokte.
.
MMmm ja denne var nydelig -Har noen supre toskestykker i frysen, så kanskje jeg skal lage en ny runde av denne :)
SvarSlettBlir nok mange flere runder av denne på meg også etter hvert. Digg fiskerett altså.
SvarSlett