Yoghurt gjør panna cottaen litt syrligere. Blåbærene gir den en helt fantastisk farge.
Til fire prosjoner.
1 vaniljestang
2 dl fløte
4 dl tyrkisk/gresk yoghurt
2-3 ss sukrin
en kopp blåbær
4 plater gelatin
___________________________________________________________________________________
Del vaniljestangen på langs, og bruk en skarp kniv til å skrape ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i en kasserolle sammen med fløten og sukrinen. Varm opp til kokepunktet. Fløteblandingen skal ikke koke!
Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 20 minutter.
Kjør yoghurt og blåbær i en blender, slik at det blir en jevn masse.
Ha gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.
Fjern vaniljestangen fra fløteblandingen, sett kasserollen tilbake på plata og varm opp fløteblandingen til kokepunktet igjen.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem inn i fløteblandingen.
La fløteblandingen kjøle litt av før du visper den inn i yoghurtblandingen. Hell alt oppi små glass og sett i kjøleskapet til desserten har stivnet.
Pynt for eksempel med friske blåbær før servering.
...
Mmmmm, damn dette kan jeg ikke spise. Kanskje til sommeren- ser som vanlig himmelsk ut!
SvarSlettåååå elsker panna cotta, og dette så helt utrolig godt ut!! Må testes en helg :-D
SvarSlettLine: Du fpr lage den med kokosmelk istedenfor da vet du ;)
SvarSlettJanicke: Flink du som venter til helgen ;)
Jeg vil ha ........:)
SvarSlettHehe!
SvarSlettDu? Har du mulighet for å legge ut bilde av tyrkisk/gresk yogurten? kva merke er det? tenke eg kunne spørre om eurospar kan ta den inn i sortimanget! :) evt kan eg bruke noke anna istaden for??
SvarSlettJeg bruker litt forskjellige merker, alt etter som hva som finnes i den butikken jeg er i. Men jeg bruker først og fremst Lindahls turkisk yoghurt. Jeg kjøper den på innvadrerbutikk, men jeg har sett at de har den på Rema 1000 også.
SvarSlettHer kan du finne bilde av den klassiske: http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/turkisk-yoghurt.aspx
Og her er det bilde av den økologiske: http://www.lindahlsmejeri.com/produkter/ekologisk-turkisk-yoghurt.aspx
Den økologiske har av en eller annen merkelig grunn færre karber enn den klassiske, men den økologiske er ikke så lett å få tak i annet enn i Sverige.
Forresten har jo Tine en matlagingsyoghurt. Jeg har ikke testet den, men vil tro at den i grunn er en variant av tyrkisk/gresk yoghurt. Men jeg ser også at den har litt høyere karbeinnhold og litt mindre fett enn Lindahls sin.
SvarSletthttp://tine.no/produkter/yoghurt/yoghurt-naturell-og-matyoghurt/6060.cms
Går d an å bruke vaniljeessens (ekte saker) i staden for vaniljestang? Eg likar å bruke det så mykje så mogeleg, når eg har gått t bryet m å lage det...
SvarSlettJepp! Ekte vaniljeessens funker like bra som vaniljefrø :)
SvarSlettOmlag kor mykje vaniljeessens ville du brukt her? Og må fløteblandinga trekke etter oppkok v bruk av vaniljeessens?
SvarSlettDette vert bursdagsdessert for mamma, så d må bli bra!
Har ikke noe spesifikt mål for hvor mye essens du må bruke. Det kommer an på hvor sterk essensen er. Det varierer jo mye alt ettersom hvor lenge den har stått. Ha bare i en "klunk" og smak om du synes det er passe med vailjesmak. Du trenger ikke la pannacottaen trekke når du bruker vaniljeessens.
SvarSlettHusk å sjekke gelatinpakken. Det finnes litt forskjellige størrelser på gelatinplater, så se etter om det er oppgitt omtrent samme mengde gelatin per dl væske bak på pakken. Jeg har nok brukt litt mindre gelatin enn det som er oppgitt på pakken (vil ikke at pannacottaen blir for fast), men hvis differansen er veldig stor kan det hende du har en annen størrelse på gelatinplatene enn det jeg har brukt. Tenkte det var greit å si i fra, for jeg har brent meg på det noen ganger når jeg har testa ut oppskrifter med gelatin.
Kjem tilbake for å sei at dette vart kjempegodt! Eg brukte nok litt for lite vaniljeekstrakt, så det skal eg justere neste gong. Eg og Mamma koste oss, resten av den sukkeravhengige familien min strødde sukker på. Sukk. Eg klare ikkje ete ein bananbit eingong utan å reagere på kor søt den e...
SvarSlettHehe, ja det er rart det der hvor sensitiv man blir for søtsmak etter en stund på lavkarbo :) Så gøy å høre at både du og moren din likte desserten.
SvarSlettMmm ,ser god ut.Kan ein bruke matfløte trur du? Einaste eg har i kjøleskapet nett no....
SvarSlettTja, si det du... Vet ikke rett og slett. Det går nok, men den blir jo en del magrere da.
SvarSlett