2 hele sellerirot
rapsolje (eller kokosolje/meierismør)
salt
pepper
________________________________________________________________________________
Skrell og vask selleriroten. Kutt den i passe store staver.
Varm oljen i stekepanna og stek stavene på middels varme i 5 minutter på hver side, altså 20 minutter til sammen. Eller til de er akkurat passe gyldne på utsiden, og myke og søtlige på innsiden.
Mens resten av middagen lages ferdig, kan du la stavene får 5-10 minutter i en ildfast form på 180 grader i ovnen.
Illustrasjonsfoto: Las - Initially / CC: by-nc-nd 2.0 |
Selleri fries servert til en biff.
Sellerirot er herved kjøpt inn.. Må bare bestemme meg for om jeg skal ha biffen m/tilbehør til sen middag i kveld, eller lunsj i morgen?! ;-)
SvarSlettGled deg! Disse var skikkelig deilige. Også ser de jo nesten litt syndige ut, med french fries-looken sin.
SvarSlettLykke til med måtidsdilemmaet :)
Digg :-D
SvarSlettHei Frida!
SvarSlettVil takke deg for en særdeles inspirerende, nyttig og innbydende blogg. Du gjør det lettere å praktisere lavkarbo. Alltid spennende å se innom og se hvilke oppskrifter du har lagt ut. Oppskriftene dine har vært opphav til mange gode retter her i heimen :)
Mvh
Janna
@ Janicke: Jepp! Jeg tror jeg må lage dem en gang til i dag :D
SvarSlett@Janna: Så utrolig hyggelig tilbakemelding. Det varmer! Tusen tusen takk :)
Det ble entrecote med sellerirot fries til lunsj i dag da! Med bernaisesaus over. Og det var knallgodt! Satt med følelsen av å spise pommes frites liksom!
SvarSlettAnbefales!
Åh, det hørtes snadder ut Ida. Kult med tilbakemelding etter uttesting :)
SvarSlettJeg lager noe lignende, men jeg ovnsbaker. Staver av selleri, nepe, bittelitt kålrot, samt båter av løk. Har på klatter av smør lr ringler olivenolje over og strør på litt timian. Sist Lørdag fikk jeg den lyse ideen å gå til inkjøp av en retich(skrives det sånn) Tenkte at kansje, kansje ville den bli søtere når den ble ovnsbakt...det ble den IKKE ...blæææsj!!
SvarSlettDere som handler i Sverige som meg: Selleri er mye billiger der, og veldig store og fine!
Nannah.
Mmm... Det høres utrolig deilig ut Nannah! Det skal jg gjøre en dag.
SvarSlettJeg så en oppskrift et eller annet sted der det var noen som hadde fløtegratinert skiver av reddik. Så jeg trodde også at reddik ville bli søtere. Interessant å høre at de ikke ble det. Da slipper jeg å prøve det :D
Ja, det er helt merkelig hvor dyrt sellerirot har blitt i Norge. Fullstendig ulogisk! Jeg er også en del i Sverige, så da står alltid sellerirot på handlelista.
Kjempegodt! Emma syntes de var helt fantastiske!:)
SvarSlettKult Anneli. Jeg kan tenke meg at dette er en tilberedningsmåte som får barn til å like sellerirot :)
SvarSlettIkke vanlig redikk, men den store, Asiatiske som heter retic(lr noe sånt) ser ut som en kjempestor, hvit gulrot. DEn er desverre mye bittrere enn vanlig reddik:(
SvarSlettNannah.
Ah, her er'n: http://www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1129&mnu4id=1151&artid=15767
SvarSlettJeg har aldri prøvd den... Står at den kan smørdampes. Men hvis den beholder bittersmaken vet jeg ikke hvor fristende det er :/
Jeg hadde dette til svinestek i dag og det var helt nydelig! Mmmmmm, gleder meg til å spise det igjen :)
SvarSlettJa, ikke sant Hanne :)
SvarSlettMmm... Svinestek. Det høres digg ut. Det tror jeg at jeg også må ha snart igjen.
Jeg prøvde meg på disse i dag og frityrstekte de. De ble ikke stivere av den grunn (Er jo lite karbo i de-> dermed lite stivelse ). -Men det er deilig å ha noe som erstatter potet/pasta/ris til enkelte måltider. I morgen skal jeg prøve knutekål på samme måte eller evt fløtegratinere den.
SvarSlettLagde "potetgull" av squash i samme rennet. Det var veldig godt med litt krydder på.
Kjekt å vite at man ikke får sprøheten selv med frityr. Potetgull av squash var en kjempegod ide. Blir de sprø som potetgull?
SvarSlettMine squashskiver var kanskje litt for tykke. Jeg skar de opp med ostehøvel. Tror jeg skal kutte de med foodprofessoren neste gang for å få de tynnere. Det ble en finfin balanse mellom å få de sprø eller svidd. De bør også lages rett før de spises, hvis ikke blir de litt bløte igjen.
SvarSlettInteressant. Jeg tror jeg må prøve meg på det en dag. Takk :)
SvarSlettJeg laerte av min mor en gang i tiden at for at pommes frites'en ikke skal bli vassen maa man steke den to ganger. Altsaa man steker de en gang, men tar de ut för de blir gyldne. Deretter, naar de erkjölige, steker man de en gang til frem til de har blitt gyldne. Kanskje dette fungerer for selleri-frites?
SvarSlettInteressant! det skal jeg prøve neste gang. Takk for tipset.
SvarSlettEg skal kombinere to litt usannsynlege ting i måro: sellerirot-fries og steikt makrell. Det e så tilfeldig at eg kjøpte begge dele samme dag, og bestemte meg for å prøve. Satse på at det vert godt. Atter ein gong; takk for alle dine flotte oppskriftar.
SvarSlettVet du, det tror jeg faktisk blir veldig godt! Mmm, nå fikk jeg lyst på makrell!
SvarSlettDet vart mykje godt. Makrellen var flott (enkelt krydra med salt og pepper), fries'en va god, og grønnsakene heilt perfekte. Alt i alt eit framifrå måltid.
SvarSlettAh! Herlig herlig!
SvarSlettFungerer det å bruke olivenolje? Har akkurat prøvd å begynne på lavkarbo, og vil gjerne ha noe som erstatter pommes frites. Har omtrent aldri lagd mat før, så dette kan bli spennende :p
SvarSlettOlivenolje tåler ikke så godt høy varme, og kan gjerne endre både smak og egenskaper hvis den brukes til steking. Men nå har jeg jp skrevet at disse skal stekes på medium varme, så kanskje det går greit? Ellers vil jeg anbefale deg å bruke olivenolje til dressinger (kald), og heller bruke rapsolje og smør til steking.
SvarSlettØnsker deg masse lykke til på lavkarbo. Mange opplever at de blir fort flinkere til å lage mat, og får mer entusiasme for matlaging når de begynner på lavkarbo, så da håper jeg det gjelder deg også ;)