søndag 14. november 2010

Ovnsbakt squash gratinert med parmesan

Denne oppskriften er fra Trines Mektige Matblogg, men jeg har tilpasset oppskriften ørlittegrann etter mine ønsker. Dette passer kjempegodt som tilbehør til kylling eller kjøtt. På bildene har jeg servert den gratinerte squashen til lammebøffer.

1/2 squash pr. person

olivenolje

salt

pepper

smør

ristede pinjekjerner

evt. litt hakkede pistasjnøtter

parmesan

    ___________________________________________________________________________

    Del squashen i to på langs. Pensle med olje, og krydre deretter med salt og pepper. Pakk inn i folie og bak i ovnen på 200 grader til de er møre. For meg tok dette tok ca. en halvtime.

    Ta squashen ut av ovnen og skrap ut innmaten med en skje. Hell vekk overflødig væske, og hakk squashinnmaten i terninger. Bland inn litt smør i små biter og litt ristede pinjekjerner.

    Legg blandingen tilbake i squashskallet. Dryss parmesan og resten av pinjekjernene over. Gratiner i ovnen til osten begynner å bli gylden. Pynt evt. med litt hakkede pistasjnøtter til slutt.



    Her har jeg servert den gratinerte squashen som tilbehør til lammebøffer.

    6 kommentarer:

    1. Snadder! Godt tips. Squash er så godt og anvendelig..passer til alt :-)

      SvarSlett
    2. Ja, ikkesant! Squash er genialt. Det er nesten den nye poteten i mitt kjøkken.

      SvarSlett
    3. Ser fantastisk godt ut:)

      SvarSlett
    4. Ser igjen dritdigg ut! Må prøve en dag, nå som jeg liker squash bedre og bedre.

      SvarSlett