▼
fredag 15. oktober 2010
Carne no Tacho com Couve - Brasiliansk Fårikål
Til fire personer
800 g benfritt lammekjøtt (eller 1 - 1,2 kg med ben)
100 g bacon
1 ½ dl rødvin
1 løk i båter
1 dl vann
1 - 2 stk spisskål
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt allehånde
________________________________________________________________________________
Skjær kjøttet i store terninger og bacon i små. Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet.
Ha alt over i en gryte sammen med løken, hell over vin og vann. Ha i halvparten av saltet, pepper og allehånde. Legg på lokk og kok opp. La koke i 45 - 60 minutter til kjøttet er mørt.
Del kålen i store biter og legg over kjøttet. La koke i ytterligere 30 minutter. Hvis du bruker vanlig hodekål istedenfor spisskål, lar du kålen koke med kjøttet helt fra begynnelsen av.
Smak til med resten av saltet om nødvendig.
nammm enda en inspirerende yammi rett fra deg :-)Skal resten av krydderet oppi sammen med kålen?
SvarSlettJeg ser at jeg har formulert meg litt klønete. Du har alt krydderet oppi fra begynnelsen av, bortsett fra halvparten av saltet. Jeg bare synes det var greit å holde igjen litt på saltet fordi det tross alt er den del saltsmak i baconet også.
SvarSlettå nå skjønner jeg! Skjønte ikke hvorfor man skulle vente med halvparten av krydderet, men saltet er lurt :-)
SvarSlett