Søte, saftige, deilige, krydrede squashmuffins, med en søt og syrlig lime- og osteglasur. Oppskriften er opprinnelig Nannahs squashkake, men jeg laget muffins fordi jeg synes det var praktisk å kunne fryse ned porsjoner. Nå fikk jeg aldri testet å fryse dem ned, for vips så var de borte...
Vil du ha kake istedenfor muffins er det bare å bruke en springform istedenfor muffinsformer. Steketiden er omtrent den samme.
Kakerøra inneholder malte nøtter og solsikkekjerner. Den enkleste måten å male nøtter og kjerner på er å kjøre dem i blenderen. Ikke ha alt i blenderen på en gang. Det er enklere å få alt sammen malt ordentlig om du gjør det i to tre omganger.
3 egg
1,5 dl sukrin
6 dl skrelt, revet squash (uten frøene i midten)
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1/2 dl smeltet smør
1/2 dl rapsolje
50g malte mandler
50g malte valnøtter
50 g malte solsikkekjerner
2 ss fiberhusk
150 g kremost naturell
sukrin
saft fra en lime
revet skall (uten det hvite) fra en lime
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 175 grader og smør muffinsformene med smøret.
Skrell og grovriv squashen.
Pisk eggedosis av egg og sukrin. Bland i eggedosisen sammen med krydder, olje, fiberhusk, bakepulver, squash og de malte nøttene og solskikkekjernene.
Hell røra i muffinsformer og stek i 30- 45 minutter, avhengig av om du bruker store eller små muffinsformer.
Avkjøl.
Rør sammen ost og limesaft. Smak til med sukrin. Smør osteglasuren på muffinsene og pynt med f.eks mer limeskall eller valnøtter.
Jeg har pecan/sjokolade cupcakes stående i ovnen nå. Gleder meg. Disse ser og snadder ut.
SvarSlettJeg håper du poster oppskriften ;)
SvarSlettFor den som måtte lure, så så jeg at Nannah har regnet på karbene i denne oppskriften. Det skal være ca 22 karber i hele røra.
SvarSlettSelvfølgelig. De er en variant av mandel/sjokolade cupcakes jeg postet for et par uker siden. Med et par endringer.
SvarSlettAh! Jeg gleder meg allerede, Line :)
SvarSlettDe går helt fint å fryse, men uten glasur da :)
SvarSlettNannah.
Takk Nannah. Da får vi håpe jeg får noen til overs til frysing neste gang ;) Og tusen tusen takk for den deilige oppskriften!
SvarSlettNam! Disse muffinsene ser virkelig fristende ut, og takk for info om karbene :)
SvarSlettDe er deilige :)
SvarSlettDu får takke Nannah, som er den som har regnet på det ;)
De va skikkelig go de her ja :)))
SvarSlettIkkesant! ;)
SvarSlettoo, jeg må også teste denne oppskriften! :D De er vel gode og litt mektige også tenker jeg? hadde vært godt til kaffen...og kveldskosen.
SvarSlettKjenner at Høsten krever mer god kosemat ;) hehe
Ja, man må kose seg litt ekstra nå om høsten. Stemmer at muffinsene er ganske mektige. Men det gjelder jo nesten all lavkarbomat synes jeg :)
SvarSlettSukk, ser helt SYKT godt ut!!
SvarSlettBare å sette i gang å bake veitu Anneli ;)
SvarSlettSkal i dag:D
SvarSlettLykke til! Håper du blir fornøyd :)
SvarSlettLaget dem i dag, gledet meg masse. Men de forble rå inni; stekte i 1 time, de ble ikke bedre:-( Jeg gjorde alt etter oppskriften.
SvarSlettDa står muffinsene i ovnen, og ostekremen er klar.
SvarSlettUmmm, gleder meg!
Så rart Elena. Dumt at det ble sånn. Hvis du har tenkt å gjøre et nytt forsøk er det eneste tipset jeg kan tenke meg som kan utgjøre en forskjell å kanskje klemme litt av fuktigheten ut av squashen før du blander den i røra. Ellers vet jeg ikke hva som gjorde at de ikke ble stekt.
SvarSlettTone: Håper du ble fornøyd :)
Ja, jeg tror det var det som var grunnen - for mye væeske i selve squashen. Skal prøve den igjen en annen dag :-)
SvarSlettJa, det er vel en del variasjon fra squash til squash tenker jeg. Lykke til med nytt forsøk da :)
SvarSlettHei! Akkurat det samme skjedde meg idag, de ble rå inni. Men har nytt brett i nå og har økt temperaturen til 180`C, se om det gjør forskjell... Kantene var gode da;)
SvarSlettGjorde en twist på kremen, tok lik del rømme med kremost og smakte til med sukrinmelis og lime. Nam! Så nå spent på neste brett...
Så ergerlig. Er de like råe inni etter at de har avkjølt seg også? Håper økt varme gjør susen. Du får evt. dekke dem til med litt bakepapir på slutten av steketiden så de ikke blir for mørke på toppen.
SvarSlettDen glasuren høres kjempegod ut! Kan tenke meg at rømmen tilfører inmari god smak. Jeg tror jeg skal prøve meg på den varianten neste gang jeg lager disse.
Hei igjen! Økt temperatur gjorde liten forskjell annet enn fargen, ble mørkere.
SvarSlettEn annen sannsylig årsak kan være å ha fylt opp formene for mye? Hadde ca 1,5 ss røre i hver (vanlig)muffinsform, men var kanskje haug på skjeen...
Hvor mange muffinser får dere av røren (som ikke har hatt dette problemet)? Kanskje heller ta mindre i formene og se om det da blir gjennomstekt? Får prøve det neste gang i tillegg til å klemme litt av squashen. Men veldig god smak og ikke minst herlig krydder duft i huset!:)
Æsj, så dumt. Jeg husker ikke hvor mange muffinser jeg laget av denne. Men jeg bruker sånne store amerikanske muffinsformer, så mine er egentlig ganske store.
SvarSlettDisse ble NYDELIGE! Jeg fikk 12 stk i vanlige små muffinsformer. Lagde glasur av kremost, sitrondråper og sukrinmelis. NAM! Tusen takk for en superbra og fin blogg!
SvarSlettSå gøy å høre Marie. Takk :)
SvarSlettKJempegode!!!!!!!!!!!! Skikkelig opptur!
SvarSlettHurra Henriette!
SvarSlettDisse er SÅ gode!! Har laget kake, med squash og gulrot i, til påske. NAM!
SvarSlettGodt med litt revet sjokolade på toppen, og litt blåbær.
Mmm! Sjokolade og blåbær, for en god idé!
Slett