onsdag 22. september 2010

Lassi

Lassi er en forfriskende tradisjonell yoghurtdrikk fra India og Pakistan. Opprinnelig er den tilsatt salt og ulike krydder, særlig spisskummin, men også ingefær, kanel, chili, koriander eller andre krydder. Senere har vi fått søte lassier med sukker og mango, jordbær, rosevann, mynte, kardemomme eller andre smakstilsetninger. I Norge er vi kanskje mest kjent med mangolassien. Her kommer to klassiske lassioppskrifter. En søt og en salt. Den søte varianten med kardemomme er min favoritt.


2 store eller 4 små glass


Søt kardemommelassi

4 dl matyoghurt/tyrkisk yoghurt
1,2 dl iskaldt vann
6-8 isbiter
1/2 dl sukrin
1/2 ts kardemomme


Salt lassi med spisskummin

4 dl matyoghurt/tyrkisk yoghurt
1,2 dl iskaldt vann
6-8 isbiter
1/2 ts spisskumminfrø
1/4 ts salt (smak til)
2 ss sitronsaft
2 toppet ts finhakket mynte (kan droppes)
________________________________________________________________________________

Ha alt i en blender og kjør til isbitene er helt knust. Server iskald, gjerne med isbiter.

2 kommentarer:

  1. Har aldri smakt lassi før. Kardemomme er godt så jeg tror jeg skal prøve den :-) spennende!

    SvarSlett
  2. Den med kardemomme så veldig god ut, har faktisk tyrkisk yoghurt i kjøleskapet så tror jeg skal prøve den i dag!
    Liker bloggen din veldig godt forresten, har prøvd en del oppskrifter herfra :D

    SvarSlett