▼
tirsdag 27. april 2010
Rød Karrisuppe med Brekkbønner og Scampi
2 porsjoner
3 never rå scampi - skrelt
2 ss limesaft
2 ss fiskesaus
1/2 rød chili uten frø - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
2 ss frisk hakket koriander
kokosolje (eller raps) til steking
1 liten ss rød karripasta
et par never skivet sopp (f. eks. portobello, aromasopp, shitake eller champignon)
litt skivet løk
1 boks (4 dl) kokosmelk
2 dl vann
1 ss kyllingfond
et par never brekkbønner - kuttet i korte biter
1 stilk vårløk
evt. et par klyper sukrin
__________________________________________________________________________________
Ha fiskesaus, limejuice, hakket chili, hvitløk og koriander over de skrelte scampiene. Bland godt sammen. La scampiene marinere i et par timer, eller gjerne natten over.
Varm olje i en kjele. Stek sopp, løk og karripasta i oljen.
Hell kokosmelk og vann i kjelen. Tilsett kyllingfond, sukrin, brekkbønner og vårløk, og la koke et par minutter.
Tilsett scampiene, inkludert marinaden og kok et par minutter, til scampiene er gjennomkokt. Ikke kok for lenge, da blir scampiene seige. Smak eventuelt til med mer limesaft og fiskesaus.
Fordel i suppeskåler og strø litt frisk koriander over suppa.
Denne retten funker like bra med biter av kyllingfilet istedenfor scampi. Da kan du godt la kyllingbitene steke litt sammen med soppen, brekkbønnene og karripastaen, også lar du de koke litt lenger enn når du bruker scampi. Prøv gjerne med andre grønnsaker også.
Til Makronella ;)
SvarSlettTakker og bukker :)
SvarSlettGjett om denne skal prøves -Jeg ELSKER scampi så dette er topp :)