tirsdag 27. april 2010

Rød Karrisuppe med Brekkbønner og Scampi



2 porsjoner


3 never rå scampi - skrelt 

2 ss limesaft

2 ss fiskesaus

1/2 rød chili uten frø - finhakket

1 fedd hvitløk - finhakket

2 ss frisk hakket koriander 

kokosolje (eller raps) til steking 

1 liten ss rød karripasta

et par never skivet sopp (f. eks. portobello, aromasopp, shitake eller champignon)

litt skivet løk 

1 boks (4 dl) kokosmelk

2 dl vann

1 ss kyllingfond

et par never brekkbønner - kuttet i korte biter

1 stilk vårløk

evt. et par klyper sukrin 

__________________________________________________________________________________

Ha fiskesaus, limejuice, hakket chili, hvitløk og koriander over de skrelte scampiene. Bland godt sammen. La scampiene marinere i et par timer, eller gjerne natten over.

Varm olje i en kjele. Stek sopp, løk og karripasta i oljen.

Hell kokosmelk og vann i kjelen. Tilsett kyllingfond, sukrin, brekkbønner og vårløk, og la koke et par minutter.

Tilsett scampiene, inkludert marinaden og kok et par minutter, til scampiene er gjennomkokt. Ikke kok for lenge, da blir scampiene seige. Smak eventuelt til med mer  limesaft og fiskesaus.

Fordel i suppeskåler og strø litt frisk koriander over suppa. 


Denne retten funker like bra med biter av kyllingfilet istedenfor scampi. Da kan du godt la kyllingbitene steke litt sammen med soppen, brekkbønnene og karripastaen, også lar du de koke litt lenger enn når du bruker scampi. Prøv gjerne med andre grønnsaker også.

2 kommentarer:

  1. Takker og bukker :)
    Gjett om denne skal prøves -Jeg ELSKER scampi så dette er topp :)

    SvarSlett