lørdag 27. mars 2010

Kyllingpletter

Disse funker fint til både frokost, lunsj og middag. En plett eller to i hånda en travel morgen, ved siden av salaten til lunsj eller med kokte grønnsaker til middag. For eksempel. For meg er disse først og fremst frokost, men du gjør som du vil. Målene i oppskriften er ganske omtrentlige. Det er fordi dette for meg er en oppskrift jeg bruker når jeg har rester av kylling til overs, så jeg tar det litt på slump. Det varierer jo litt fra gang til gang hvor mye kylling man har.

 

kjøtt av en kvart til en halv kylling - hakket i små biter

1 - 2 egg

2 - 3 ss majones (blir best med Hellmanns)

en god og stor neve ferske krydderurter (en blanding av koriander og persille er min favoritt)

rikelig med nymalt pepper

gurkemeie (mest fordi jeg liker at plettene blir ordentlig gyllengule)

paprikapulver

chilipulver

en skvett limesaft

en halv ts dijonsennep
__________________________________________________________________

Bland sammen alle ingrediensene. Røra blir ganske bløt. Bruk en skje og legg pletter i en varm stekepanne med smør eller olje. Stek noen minutter på hver side på middels varme til plettene er gjennomstekte og gyllenbrune. 

 
 

8 kommentarer:

  1. Mmmmm, så herlige ut:)

    SvarSlett
  2. De er så praktiske synes jeg. Litt omelettaktige, men enkle å ta med seg i hånda. Omelett i hånda vil normalt være litt klin, men ikke med disse. Også er det jo sånn at stort sett alt med ferske urter i seg er godt ;)

    SvarSlett
  3. Tror du att man kan frysa de här? Evt hur länge tror du att det håller i kylskåpet? Jag hade curryblandning i smeten och det blev verkligen godis :-)

    SvarSlett
  4. Godt spørsmål Emma. Jeg har aldri prøvd å fryse dem. Hvis gjør et forsøk, så får du fortelle hvordan det gikk.

    Jeg tror at de fint kan oppbevares i kjøleskpet i 3-4 dager.

    Curry høres kjempegodt ut!

    SvarSlett
  5. Jeg har prøvd å fryse de, og skal ta opp igjen i morgen tidlig for å teste.
    De smaker helt fantastisk ferske iallfall :)

    SvarSlett
  6. Blir spennende å høre hvordan det gikk :)

    SvarSlett
  7. Jeg laga disse, og spiste et par når de var nystekte. Jeg syns ikke de var sånn kjempegode, så jeg satte resten i kjøleskapet. En travel morgen dagen etter, så jafser jeg i meg en, og jeg må si at jeg ble veldig positivt overrasket!
    De er jo nyyyyydelige kalde!
    Så disse blir nok laget flere ganger likvel, ja!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så BRA! Hurra for at de ble bedre i kald tilstand. Jeg spiser også disse først og fremst kalde.

      God påske til deg!

      Slett