4 porsjoner
8 store portobellosopper
4-8 skiver parmaskinke
200 g mozzarella
1/2 potte basilikum
olivenolje
grønne salatblader, f.eks. mâchesalat eller fersk babyspinat
1/2 dl ristede pinjekjerner
litt rødvinseddik
fingersalt og pepper
pinjekjerner
__________________________________________________________________
Fjern soppstilkene. Fordel skinke, mozzarella og basilikum på halvparten av sopphattene. Fordel resten av sopphattene oppå og trykk godt sammen. Varm opp en stekepanne og ha godt med olivenolje i pannen. Stek soppene på begge sider. De trenger noen minutter på hver side for at soppen skal bli gjennomstekt og myk, og for at osten skal smelte.
Anrett salat på tallerkner. Del soppene i to og legg to halve sopper oppå salaten. Drypp litt rødvinseddik og dryss litt salt, pepper og pinjekjerner over til slutt.
Og bare for ordens skyld: Hvis du vil spise disse uten salaten til så synes jeg at det fortsatt er viktig med noen dråper balsamico over soppen. Det har å gjøre med syrebalansen. Det blir liksom litt tungt uten de balsamicodråpene.
Egentlig skulle jo disse serveres på noen grønne salatblader. Men så hadde jeg glemt å kjøpe salat, så da ble det bilde uten salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar