1 stor løk i biter
1 stk. rød paprika
1 stk grønn paprika
1 båt hvitløk
smør
3 tomater
1 ss tomatpuré
1 l kjøttbuljong
1/2 sellerirot
2 stenger stangselleri
1 knutekål
1 ss paprikapulver
evt. finhakket/most pimiento (grillet og hermetiserte paprika) - hvis du har.
1 laurbærblad
1 ts salt
½ ts pepper
__________________________________________________________________
Kutt løk, paprika og tomater i passe biter. Skjær kjøttet i ca. 3x3 cm store biter.
Brun kjøttet i litt smør i en kjele. Hvis du har brukt kjøtt som kom med bein, stek beina også og ha dem med i gryta mens suppen koker. De gir god kraft.
Tilsett løk, hvitløk og paprikapulver og la det surre til løken er blank og myk.
Tilsett paprika, tomater, et laurbærblad, tomatpure og evt. most pimiento. Surr videre til paprikaen er mørnet.
Tilsett 1 liter kjøttbuljong. La småkoke i en times tid.
Kutt knutekål og sellerirot i 2x2 cm store terninger. Stangsellerien kutter du i skiver. Tilsett grønnsakene i suppa og la koke i ytterligere en time. Eller lenger. Både kjøtt og grønnsaker skal være så mørt at det nesten faller fra hverandre.
Smak til med salt og pepper.
Hvis du har hatt bein i suppa tar du disse ut før du serverer.
Suppa fikk en rømmeklatt for å feite den opp litt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar