Denne oppskriften er litt fancy med sopp, bacon og parmesan, men du kan gjerne hoppe over soppen baconet og parmesanen hvis du bare skal ha en kjapp hverdagssuppe. Da tar det faktisk ikke lenger tid å lage denne suppa enn å lage suppe fra pose. Men åh, så mye bedre!
Ca 2 store middagsporsjoner
1-2 sjalottløk - finhakket
1 lite hvitløksfedd - hakket
litt smør
200 g blomkål
3 dl vann
1 liten boks hermetiserte asparges med kraften
1,5 dl kremfløte
2 ss kyllingfond
hvitpepper
evt. salt eller urtesalt
1 liten pakke ferske aspargestopper
et par never kantareller eller annen sopp
3 skiver spekeskinke (eller bacon)
revet parmesan
___________________________________________________________________
Smelt litt smør i en liten kjele. Stek løk og hvitløk i kjelen til den er blank og myk. Tilsett blomkålen i små buketter i kjelen, hell vann over og la koke under lokk til blomkålen er ordentlig mør. Grunnen til at du skal bruke en liten kjele er at da får du nesten dekket blomkålen med de tre desiliterne vann. Det blir vanskelig i en større kjele.
Mens blomkålen koker kan du begynne å steke strimler av spekeskinke eller bacon til det blir sprøtt. Og steke soppen.
Ta ut blomkålen, men ta vare på kraften. Ha blomkålen sammen med hermetiserte asparges, og kraften fra de hermetiserte aspargesene i blenderen.
Kjør blomkålen og de hermetiserte aspargesene til det er en jevn puré. Tilsett litt og litt av kraften, og kjør videre i blenderen Grunnen til at jeg ber deg om å ikke ha all kraften i blenderen sammen med blomkålen fra begynnelsen av er at den mengden med varm væske i blenderen kan føre til et forferdelig søl. Stol på meg, jeg har prøvd opp til flere ganger, og har hatt blomkålpuré over hele meg og oppetter veggene.
Ha blomkålpureen i en større kjele sammen med fløten og kyllingfond. Rør godt og kok opp. Smak til med hvit pepper og evt. salt.
Kutt de ferske aspargestoppene i to og ha dem i suppa. La suppa koke i et par minutter til den ferske aspargesen akkurat er blitt mør.
Fordel i suppetallerkner, legg sopp som en liten øy midt i suppetallerknene, legg sprøstekt spekeskinke over soppøya og riv litt parmesan over til slutt.
Jeg glemte visst parmesanen denne gangen.
Den enkle versjonen uten bacon og sopp. Kjapp og nydelig lunsj.
Ha gjerne et hardkokt egg i suppa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar