2 ss smør
200 - 300 g frossen spinat
8 dl vann
2 - 3 dl kremfløte
1buljongterning (det funker både med grønnsaks-, kjøtt- og kyllingbuljong)
Hvitløkspulver
Hvitpepper
Muskat
Hardkokte egg
____________________________________________________________________
Smelt smøret i en kjele, tilsett spinaten, vannet, fløten og buljongterningen. Kok opp og la småkoke i fem til ti minutter. Rør om av og til. Smak til med litt hvitløkspulver, litt hvitpepper og nyrevet muskatnøtt. Er det for lite salt, løs opp litt ekstra buljongterning i suppen.
Legg to eller tre halve kokte egg i en dyp tallerken og hell suppen i tallerknen.
Bildet har jeg stjælt inntil jeg får tatt bilde av min egen suppe.
Jeg delte oppskrifta på 4, og hadde et stort fedd hvitløk i - dette var ei god forkjøla-suppe!
SvarSlettSpinat er kjempegodt altså, aldri smakt det før jeg starta på lavkarbo, men nå er jeg hekta :-)
Åh, ja! Hvitløk er jo mye bedre enn pulver. Skjønner ikke hva jeg har tenkt på da jeg skrev ned denne oppskriften. Kan tenke meg at det ble en god forkjølasuppe!
SlettDet virker som om de fleste utvider grønnsaksreportaret sitt når de begynner på lavkarbo. Og det er jo bare helt supert, for da kan man jo oppdage en masse nye "skatter". Spinat er definitivt en av dem. Jeg elsker spinat, så jeg skjønner at du er hekta ;)
God påske til deg!
Går det an å bruke fersk spinat?
SvarSlettBedre å svare sent enn å aldri svare? Ja, det kan du. Men jeg synes i grunn ikke det er noe poeng med tanke på smaken. Bare mer jobb egentlig. Fersk spinat bør nok forvelles og finhakkes før den brukes i suppa.
SlettJeg koker spinat og kutter den opp. Vannet brukes i suppa:)
SvarSlett